Jiroy

Siktar på 100 Miljoner i Ny Investeringsrunda - Vi är rätt positionerade.

Dela

"För att bryta trenden av konkurser inom retail har vi tillsammans med utvalda butikskedjor bildat en digital jätte. Vi är redo att möta de stora internationella lågprisaktörernas dominans," säger Jiroys VD, Jimi Tadi.

Fotografi på Jiroys VD Jimi Tadi
VD Jiroy. Jimi Tadi: Leder Kampen för Svensk Retail.

Samlad insats för Svensk Handel
Handeln står för 11% av Sveriges sysselsättning och bidrar med 14% av skatteintäkterna. I en tid när svenska företag står på randen av konkurs, är det viktigare än någonsin att agera.

"Vi riskerar att förlora betydande delar av vårt BNP till internationella aktörer om vi inte tar tag i saken nu. Vår strategi fokuserar på smart och effektiv utbudskonsolidering och strömlinjeformad plattform genom modern teknologi. En investering i Jiroy.com är inte bara en god affärsmöjlighet, men också en viktig insats för Sveriges framtida handelssektor, butikskedjor och varumärken," understryker VD Jimi Tadi.

Från beta till breakeven
"Under vår betafas verifierades konsolideringsidén. Med närmre 400 anslutna butikskedjor och organisk trafik når vi breakeven på den egenutvecklade plattformen, vilket visar att företagets affärsmodell och enhetskonomi fungerar. Utan att spendera en krona på marknadsföring har vi genererat över 20 miljoner kronor i försäljning till våra partners och nu står vi redo att ta verksamheten till nästa nivå med en klar 5-årsplan," säger Tadi.

"Den Tuffaste Tiden i Mitt Liv"
Grundarna Jimi och Roy äger tillsammans 74% av företaget och Jimi har ensam rösträtt på 92%, vilket skapar bra förutsättningar för framtiden. "Cap table har vi tidigt tänkt på och den består bland annat av branschexpertis från byrån Precis Digital samt investmentbolagen Blackheat Equity, Option One m.fl. Detta bolag har gått igenom den tuffaste tänkbara tiden, då kriser avlöst varandra, men ändå står vi kvar här. Det i sig säger en hel del om vår tilltro till affären och den långsiktiga potentialen" tillägger Tadi.

"Grundarnas resa är otroligt inspirerande och som bolag checkar Jiroy av varenda box i hur en startup under dessa tider ska agera för att ha förutsättningarna att lyckas stort och samtidigt göra en positiv samhällsimpact," säger Jonas Arnell, ängelinvesterare & partner Option One.

Investeringen
"Investeringen på 100 miljoner kronor kommer inte bara att användas för att utöka företagets kapaciteter och trycka på marknadsföring, utan också för att stärka hela den svenska handelssektorn. Med ytterligare investeringar är vi rätt positionerade för att skapa betydande långsiktigt värde för alla inblandade och en omsättning som gör att vi står på egna ben. Vi har som ambition att stänga finansieringsrundan under första kvartalet nästa år och jag välkomnar de som bryr sig om Svensk handel att delta," avslutar Jimi Tadi.

Om Jiroy AB
Jiroy.com är en framväxande digital aggregator och marknadsplats med en mission att bli en tillväxtpartner för hållbar och lönsam digital handel. Genom innovation, socialt ansvar och partnerskap strävar vi efter att skapa bestående värde för våra kunder, användare och samhälle i stort.

Kontakter

Bilder

Fotografi på Jiroys VD Jimi Tadi
VD Jiroy. Jimi Tadi: Leder Kampen för Svensk Retail.
Ladda ned bild

Länkar

Jiroy AB

Home to some of the biggest brands and stores, we at Jiroy aim to create the world's best marketplace!

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye