Hyresgästföreningen Region Norrland

Rikshem i Umeå vill höja hyrorna med 11,8 procent

Dela

Rikshem i Umeå yrkar på höjningar av hyrorna för 2024 med 11,8 procent. Detta kommer Hyresgästföreningen aldrig att acceptera, det är helt enkelt inte rimligt.  

Kerstin Granberg Lundgren ordförande Hyresgästföreningen Södra Västerbotten
Kerstin Granberg Lundgren ordförande Hyresgästföreningen Södra Västerbotten Foto: Hyresgästföreningen

Hyresgästerna är mycket hårt pressade av ett år av levnadskostnadskris och höga hyreshöjningar, många hyresgäster har under lång tid haft svårt att få sin hushållsbudget att gå ihop. Samtidigt har många fastighetsägare inte varit tillräckligt bra på att effektivisera och ta ned sina kostnader, utan räknar kallt med att kunna skicka vidare kostnadsökningarna på hyresgästkollektivet.  

- Det har varit mycket lönsamt att vara fastighetsägare under decennier. Bolagen borde ha byggt en kassa för sämre tider. Att hyresgästerna då ska ta hela notan när kostnaderna går upp är inte rimligt. Det kommer vi aldrig att acceptera, säger Kerstin Granberg Lundgren, ordförande Hyresgästföreningen Södra Västerbotten.  

Det ekonomiska läget är fortfarande riktigt kämpigt, inte minst för hushållen, och vi räknar med tuffa hyresförhandlingar i år.
 
För mer information: 
Kerstin Granberg Lundgren, ordförande Hyresgästföreningen Södra Västerbotten, 070-242 24 10  

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Kerstin Granberg Lundgren ordförande Hyresgästföreningen Södra Västerbotten
Kerstin Granberg Lundgren ordförande Hyresgästföreningen Södra Västerbotten
Ladda ned bild

Hyresgästföreningen är en demokratisk medlemsorganisation för dagens och morgondagens hyresgäster. Vi är partipolitiskt obundna och har över en halv miljon hushåll som medlemmar. Det gör oss till en av Sveriges största folkrörelser och den främsta företrädaren för hyresgästerna. Vårt uppdrag är allas rätt till en god bostad till rimlig kostnad. Dessutom ska alla hyresgäster garanteras ett boende med trygghet, inflytande och gemenskap.

Följ Hyresgästföreningen Region Norrland

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hyresgästföreningen Region Norrland

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye