Sefina Pantbank

Sefina Pantbank lanserar auktionstjänst och blir ett av Sveriges största auktionshus

Dela

Intresset för vintage och andrahandsmarknaden har ökat stort de senaste åren. Det märks tydligt hos Sefina Pantbank som nu lanserar sitt eget digitala auktionshus där tusentals varor kommer auktioneras ut varje vecka.

Sefina Pantbank lanserar auktionstjänst
Sefina Pantbank lanserar auktionstjänst

När ett värdeföremål hos en pantbank går till försäljning görs det via auktion. Därför har Sefina Pantbank tidigare samarbetat nära externa auktionspartners – men nu lanseras en egen auktionstjänst. Det innebär att digitala auktioner kommer hållas regelbundet på hemsidan. Varje vecka kommer tusentals föremål att auktioneras ut och Sefina Pantbank blir därmed ett av Sveriges största auktionshus. I våras lanserade man även Digipant, en digital pantbank.  

- För oss är det viktigt att vara tillgängliga för alla, överallt, och därför har vi sedan tidigare gjort en storsatsning för att digitalisera pantbanken. Nästa steg för oss är att ha våra egna auktioner. Det ger oss inte bara möjligheten att ta full kontroll över auktionsprocessen utan är även en del av vår satsning på ett hållbart cirkulärt kretslopp, där antalet transporter minskar med runt 80 procent, säger Annette Karlberg VD på Sefina Pantbank. 

Många vänder sig till en pantbank för att belåna värdeföremål som guld, smycken och märkesväskor. Det kan exempelvis vara för att få extra pengar i hushållskassan eller återinvestera pengarna i annat. Samtidigt är det många som vänder sig till pantbanken även för att fynda föremål, de senaste fem åren har försäljningen ökat med hela 29 procent.  

- Vi ser en tydlig ökning av intresset för vintage-föremål över hela Sverige. Allt från rutinerade samlare som är ute efter specifika samlarobjekt till de som gillar lite mer unika inredningsdetaljer till hemmet eller i smyckeskrinet. Det är väldigt kul att se en sådan utveckling i våra konsumtionsbeteenden och att fler väljer att inte alltid köpa nytt, fortsätter Annette.  

Första auktionen avslutas den 8 november här. Nya auktioner inleds flera gånger i veckan och varje auktion pågår under en vecka.  

Fakta pantbelåning 
På en pantbank kan du låna pengar snabbt med föremål som säkerhet, det kan exempelvis vara smycken i guld eller musikinstrument. Du lämnar in ditt föremål och får det värderat till en summa som du sedan lånar av pantbanken. Föremålets värde blir alltså din lånesumma. Tack vare att pantbanken har en säkerhet för lånet riskerar aldrig någon att hamna i skuld eller hos Kronofogden. Om man inte vill eller inte har möjlighet att betala tillbaka sitt lån säljs föremålet på auktion. Eventuellt överskott vid en auktion går dessutom tillbaka till kunden som lånat.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Sefina Pantbank lanserar auktionstjänst
Sefina Pantbank lanserar auktionstjänst
Ladda ned bild

Om Sefina Pantbank

Sefina Pantbank grundades 1884 och är Nordens största pantbank. Sefina står för ”Secure Finance”, vilket betyder säkra tillgångar. Affärsidén bygger på att låna ut pengar mot säkerhet, så kallade pantlån. Sefina Pantbank har över 100 medarbetare på tjugo kontor runtom i Sverige med huvudkontor i Stockholm. För mer information, besök www.sefina.se 

Följ Sefina Pantbank

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sefina Pantbank

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye