IndustriarbetsgivarnaIndustriarbetsgivarna

Presentation av konjunkturrapport: ”Oväntat piggt USA skjuter på nedgången”

Dela

Har USA undvikit en nedgång i ekonomin eller är den bara satt på vänt? Sverige har gått bättre än Eurozonen historiskt men nu krymper svensk ekonomi – varför? Vilka bedömningar gör Industriekonomerna för resten av året och 2024 för världsekonomin, USA, Kina, Eurozonen och Sverige? Vilka bedömningar gör de för industriproduktionen? Är den svaga kronan ett kvitto på en svag svensk ekonomi samt hur utvecklas inflation och räntor?

Tisdagen den 21 november klockan 09.00 presenterar Industriekonomerna årets tredje konjunkturrapport. Denna gång presenteras den på Industriarbetsgivarna i Näringslivets hus, Storgatan19, Stockholm. Frukost serveras från klockan 8.30.

Från Industriekonomerna medverkar Mats Kinnwall, chefekonom Teknikföretagen och Kerstin Hallsten, chefekonom Industriarbetsgivarna. Rapporten kommenteras av Torbjörn Isaksson, chefsanalytiker på Nordea.

Utöver Industriekonomernas analyser om konjunkturutvecklingen innehåller rapporten också fyra temaavsnitt:

  • Sverige utanför Eurozonen – hur har det gått?
  • Den svaga kronan – ett olöst mysterium?
  • Riksbankens agerande – begår den ett policymisstag?
  • Hur påverkar energimarknaden den ekonomiska utvecklingen framåt?

Industriekonomerna utgörs av Teknikföretagen och Industriarbetsgivarnas ekonomer. Det kommer att finnas tillfälle att ställa frågor under pressträffen samt möjlighet till enskilda intervjuer efteråt.

Välkommen!

Anmälan till: 

Per Braconier, presschef Teknikföretagen per.braconier@teknikforetagen.se eller 070–534 51 66

Ebba Fredin, presschef på Industriarbetsgivarna ebba.fredin@industriarbetsgivarna.se eller 0730–447120

Kontakter

Om oss Industriekonomerna

Industriekonomerna består av Teknikföretagens och Industriarbetsgivarnas ekonomer. De analyserar bland annat konjunkturutvecklingen, tillväxtförutsättningarna i omvärlden och Sverige, arbetsmarknaden, och penningpolitiken. De ger sina egna bedömningar av vad den senaste statistiken visar på dessa områden. Utgångspunkt är att klargöra bilden av vad utvecklingen innebär för industrins förutsättningar och dess effekter på resten av ekonomin.

Följ Industriarbetsgivarna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Industriarbetsgivarna

Industriekonomerna om räntebeskedet: ”Rimligt att Riksbanken nu signalerar att räntan kan komma att sänkas tidigare”1.2.2024 10:34:50 CET | Pressmeddelande

Riksbanken kom i dag den 1 februari med besked om att lämna styrräntan oförändrad (4,0) . ”Det är rimligt och väntat att Riksbanken signalerar att styrräntan troligen kan sänkas tidigare än vad de hade i bedömningen i november. Räntebanan från november ansåg vi, Industriekonomerna, vara allt för stram”, säger Kerstin Hallsten, chefekonom på Industriarbetsgivarna.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye