Bookmark Förlag

När vi möts igen är smart feelgood med mycket 90-talsnostalgi

Dela

Idag släpps New York Times-bästsäljaren När vi möts igen av Emma Straub på svenska. Boken som mottagits av en unison hyllningskör har bland annat utnämnts till måste-läsning av Time Magazine och nominerats till årets bästa roman av det internationella läsarforumet Goodreads.

”Det här är det charmigaste, varmaste och mest insiktsfulla jag läst på väldigt länge”, säger Anna Cecilia Weschke som är förläggare på Bookmark förlag. ”När vi möts igen är inte bara underhållning utan även en av de där berättelserna som får en att uppskatta livet lite mer.”

När vi möts igen är Emma Straubs mest personliga roman hittills. Hon skrev boken medan hennes pappa låg på sjukhus, vilket gjorde den till en gripande kärleksförklaring till en av de viktigaste personer som många har i sitt liv. Det är en överraskande berättelse för alla som älskar New York, har förlorat någon de älskar, undrar om livet kunde blivit annorlunda eller bara gillar 90-talsnostalgi. Trots sin twist på traditionella tidsresor är den både är både trovärdig och realistisk.

Boken har hyllats som ”Magisk, hjärtevärmande och insiktsfull” av Daily Express, medan Harpers Bazaar ansåg den vara best, buzziest book of 2022 och The New York Times kallar den för ”Litterärt solsken.” Buzzfeed fasttlår att ”Ingen skriver familjedrama som Emma Straub.”

Författaren, som hittills skrivit sex New York Times-bästsäljare, driver också de två boklådorna Books Are Magic i Brooklyn och vi håller med författaren Ann Patchett som sagt: ”Om jag kunde resa i tiden skulle jag gå tillbaka till första sidan i Emma Straubs vackra roman igen. Sidorna är så fyllda av kärlek och uppskattning för det vi fått och dem vi varit. Jag kunde inte ha älskat en bok mer.”

För intervjuförfrågningar och recensionsexemplar, vänligen kontakta: 

Simon Brodding, Bookmark förlag, simon.brodding@bookmarkforlag.se eller 073 505 45 27.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om oss

Med hängivenhet till våra författare och engagemang för varje titel har Bookmark Förlag etablerat sig som ett av Sveriges ledande bokförlag. Vår ambition är att ge ut verkligt starka och unika titlar inom allt från skön- och facklitteratur till barnböcker.

Följ Bookmark Förlag

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bookmark Förlag

Ny roman om Karin Larsson – om konstnärskapet och att överge sin dröm10.6.2024 10:20:26 CEST | Pressmeddelande

Verksam i förra sekelskiftets Sverige var Karin Larsson, tidigare Bergöö, en mycket lovande konstnär. Idag anses hon vara en av våra mest kreativa ikoner. I romanen Jag: En roman om Karin Larsson skildrar författaren Ulrika Ewerman hennes liv från år 1882. Vi får följa hennes konstnärskap från då hon träffar Carl Larsson fram tills att de gifter sig, med ett kortare nedslag i deras liv längre fram i äktenskapet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye