Hyresgästföreningen Region Norrland

Privata fastighetsägare i Östersund vill höja hyrorna med 7,5 procent

Dela

Bohild och Klarabo i Östersund yrkar genom sitt ombud Kanslihuset på höjningar av hyrorna för 2024 med 7,5 procent från och med den 1 januari.

Hasse Dahl, förhandlare
Hasse Dahl, förhandlare Foto: Lisa Björk

- Den svenska hyresrätten är en stabilt lönsam bransch, ökade räntekostnader till trots, och det har den varit under decennier. Det ekonomiska läget är dock fortfarande riktigt kämpigt för hushållen och vi räknar med tuffa hyresförhandlingar, men hoppas och tror att förhandlingarna kommer att landa i rimliga överenskommelser, säger Hasse Dahl, förhandlare på Hyresgästföreningen. 

Totalt omfattar yrkandena 1145 lägenheter.

För mer information: 
Hasse Dahl, förhandlare, 076-798 08 64

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Hasse Dahl, förhandlare
Hasse Dahl, förhandlare
Ladda ned bild

Hyresgästföreningen är en demokratisk medlemsorganisation för dagens och morgondagens hyresgäster. Vi är partipolitiskt obundna och har över en halv miljon hushåll som medlemmar. Det gör oss till en av Sveriges största folkrörelser och den främsta företrädaren för hyresgästerna. Vårt uppdrag är allas rätt till en god bostad till rimlig kostnad. Dessutom ska alla hyresgäster garanteras ett boende med trygghet, inflytande och gemenskap.

Följ Hyresgästföreningen Region Norrland

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hyresgästföreningen Region Norrland

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye