Gröna arbetsgivare

Östersundsbo årets unga skogsentreprenör

Dela

Philip Jämtgård på Jämt-Zäta Skogstransporter AB får utmärkelsen Årets unga skogsentreprenör och belönas med 50 000 kr av Gröna arbetsgivare. Utmärkelsen motiveras av ett modernt ledarskap med devisen ”Problemen löses bäst ute i skogen” tillsammans med en stor kundnöjdhet.  

Philip Jämtgård, Jämt-Zäta Skogstransporter AB och Anna Vargö, Gröna arbetsgivare
Philip Jämtgård, Jämt-Zäta Skogstransporter AB och Anna Vargö, Gröna arbetsgivare

Philip Jämtgård på Jämt-Zäta Skogstransporter AB får utmärkelsen Årets unga skogsentreprenör och belönas med 50 000 kr av Gröna arbetsgivare. Utmärkelsen motiveras av ett modernt ledarskap med devisen ”Problemen löses bäst ute i skogen” tillsammans med en stor kundnöjdhet.  

Utmärkelsen Årets unga skogsentreprenör delas årligen ut till en ung och framstående entreprenör inom svenskt skogsbruk. Syftet är att vara en inspirationskälla för andra skogsbruksföretags utveckling och samtidigt sprida en positiv bild av modernt skogsbruk.

  • Personalen är mitt främsta fokus att bli en duktigare entreprenör. Då är det viktigt att våga delegera så mycket som möjligt. Jag vill att alla ska känna sig sedda, skapa en god arbetsmiljö och en attraktiv arbetsplats, säger Philip Jämtgård vd och ägare Jämt-Zäta Skogstransporter AB

Philip tog över företaget från sina föräldrar 2013 och har idag 16 anställda. Företaget jobbar med gallring och slutavverkning och har även egen verkstad och maskintrailrar. Han arbetar hårt för att Jämt-Zäta Skogstransporter AB ska vara ett modernt företag och en attraktiv arbetsplats. Därför blev han också väldigt glad över att bli utsedd till Årets unga skogsentreprenör.

  • Det känns så roligt att vinna det här prestigefyllda priset. Jag har faktiskt haft som mål att bli framgångsrik, så det betyder mycket för mig. Jag vet att det är hård konkurrens bland alla duktiga entreprenörer i skogen, berättar Philip Jämtgård

Utmärkelsen Årets unga skogsentreprenör har sedan 2008 delats ut av Gröna arbetsgivare till en ung och framstående entreprenör inom skogsbruk.

Juryns motivering: 
Philip Jämtgårds verksamhet har ett stort fokus på långsiktighet, hög kvalitet, flexibilitet och professionalism där både kunden och de anställda står i fokus. Han tar också ett tydligt ansvar för branschen i stort och bidrar till återväxten. Hans ledarskap grundar sig på frihet, ansvar och glädje enligt devisen ”Problemen löses bäst ute i skogen.” Allt detta, i kombination med stor kundnöjdhet och bästa kvalitet på de producerade tjänsterna, gör Philip till en mycket värdig vinnare.

Kontakter

Gröna arbetsgivare är arbetsgivar- och branschorganisationen som företräder 4 000 medlemsföretag med närmare 30 000 anställda inom inom lantbruk, skogsbruk, djursjukvård, trädgårdsanläggning och golf.

Som arbetsgivarorganisation förhandlar vi fram kollektivavtal som rör anställningsvillkor och löner. Vi är en given partner för våra medlemsföretag i personal- och arbetsgivarfrågor. Vi biträder även medlemsföretagen vid tvister och förhandlingar hela vägen till domstol. Våra förhandlare är experter på arbetsrätten, känner motparterna och kan branschen.

För mer information om oss, besök vår webbplats.

Gröna arbetsgivare är arbetsgivarorganisationen för de gröna näringarna. 4 000 medlemsföretag med närmare 30 000 anställda inom inom lantbruk, skogsbruk, djursjukvård, trädgårdsanläggning och golf. www.grona.org

Följ Gröna arbetsgivare

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Gröna arbetsgivare

Stora risker med regeringens politik för utländsk arbetskraft17.10.2023 09:00:00 CEST | Pressmeddelande

Ny studie av regelverk för utländsk arbetskraft visar att regeringens politik kommer att innebära stora nackdelar för svenska företag jämfört med Finlands, Danmarks och Storbritanniens. I Gröna arbetsgivares rapport konstateras att dessa länder har ett lönekrav på 40–76 procent av medianlön, jämfört med de 80 procent som svenska företag ska betala från den 1 november. I ett andra steg nästa år förväntas kravet höjas till 100 procent, motsvarande 34 200 kronor i månaden.

Ny rapport analyserar tre länders regelverk för arbetskraftsinvandring från tredje land10.10.2023 09:30:19 CEST | Pressmeddelande

PRESSINBJUDAN: Den 1 november 2023 införs ett försörjningskrav på förnärvarande 27 360 kronor för utländsk arbetskraft från tredje land. Med anledning av detta bjuder Gröna arbetsgivare in till seminarium och presentation av en ny rapport: Regelverk för arbetskraftsinvandring från tredje land - En analys av tre länders hantering av lönegolv med bäring på de gröna näringarna

Rättelse - nytt löneavtal för svenska lantbruk inte formellt klart28.6.2023 16:34:48 CEST | Pressmeddelande

RÄTTELSE: Gröna arbetsgivare och Kommunal har en principöverenskommelse om ett nytt avtal för lantbruksarbetarna. För ett formellt avtal krävs ett beslut från Kommunals förbundsstyrelse. Gröna arbetsgivare och Kommunal har slutit ett tvåårigt avtal på 7,4 procent för lantbruksarbetare. Det nya avtalet börja gälla från och med en 1 juli 2023 och följer industriavtalets lönekostnadsmärke.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye