Blodomloppet

Blodomloppet till Borås 2024

Dela

 Blodomloppet, Sveriges viktigaste motionslopp, arrangeras i Borås den 2 september 2024. Folkfesten utgår ifrån Ymergården och är det viktigaste tillfället varje år för GeBlod att rekrytera nya givare. ”Vi är fantastiskt glada och stolta”, säger IK Ymers ordförande Cecilia Andersson.

Blodomloppet är Sveriges största motionsloppsserie, och lockar varje år tiotusentals människor som tillsammans springer och promenerar för en god sak. Efter tuffa pandemiår med deltagartapp kom loppet tillbaka rejält 2023 och växte med 33% till totalt 87 000 deltagare.

Nu står det klart att Borås blir den 22:a arrangörsstaden av Blodomloppet 2024. Det är föreningen IK Ymer som kommer stå som värd för loppet tillsammans med GeBlod i Borås.

- Vi är fantastiskt glada och stolta över att få vara med och arrangera Blodomloppet tillsammans med GeBlod. Vi kommer erbjuda ett naturnära motionslopp med fokus på glädje och gemenskap för alla åldrar. Att som förening få vara med och sprida kunskap om vikten av att ge blod känns otroligt bra samtidigt som vi lockar fler att motionera tillsammans, säger IK Ymers ordförande Cecilia Andersson.

- Blodomloppet fortsätter att sprida sitt budskap om ett Sverige där det aldrig skall lida brist på blod. Vi gläds åt att Borås nu blir nästa ort att 2024 arrangera Blodomloppet och lyckönskar både GeBlod i Borås och IK Ymer som nya medlemmar, säger Blodomloppet Sveriges ordförande Tomas Hoszek.

Blodomloppet kommer att utgöras av lopp på 10 km och 5 km. Det går att antingen springa eller promenera. Och efteråt bjuds det på picknick i samarbete med ICA. För de minsta finns även Lilla Blodomloppet som ett alternativ. Start- och målområde äger rum på Ymergården.

Blodomloppet är ett av årets viktigaste arrangemang för GeBlods verksamhet. Organisationen kommer finnas på plats på Ymergården för att prata om vikten av att ge blod, och för att rekrytera nya givare. Varje år rekryteras flera tusen nya givare i samband med Blodomloppet runtom i Sverige.

Blodgivningen är direkt avgörande för stora delar av sjukvården, i synnerhet i samband med operationer och förlossningar. Samtidigt är blod en färskvara, och kan inte tillverkas på konstgjord väg.

- Det ska bli spännande att tillsammans med IK Ymer få vara med och starta upp Blodomloppet i Borås. Det ger oss möjlighet för fler goda samarbeten och nya kontaktytor för att sprida budskapet om den livsviktiga blodgivningen till boråsarna, säger Karolina Svensson, enhetschef på GeBlod i Borås.

Kontakter

Bilder

Om oss

Blodomloppet är ett motionslopp som arrangeras på 22 orter runt om i landet och på distans. Syftet är detsamma, att uppmärksamma den livsviktiga blodgivningen och främja en hälsosam livsstil. Promenera, jogga eller spring 5 eller 10 kilometer tillsammans med vänner och arbetskamrater.

Följ Blodomloppet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Blodomloppet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye