Blodomloppet

Blodomloppet till Kalmar 2024

Dela

Blodomloppet kommer till Kalmar 2024. Sveriges största motionsloppsserie arrangeras i stan torsdagen den 5 september. Det är arrangörsvana Högby IF tillsammans med blodcentralerna i Region Kalmar län som står som värdar för folkfesten. ”Att stötta blodgivningen på det här sättet känns riktigt bra”, säger Carl-Gustaf Nilsson, ordförande i Högby IF:s friidrottssektion.

Blodomloppet, Sveriges viktigaste motionslopp, växer ytterligare. 2023 blev ett starkt år med totalt 87 000 löpare över 19 orter – en ökning mot 2022 med 33%. Till 2024 tillkommer hela fem nya lopp – och nu står det klart att Kalmar blir arrangörsort nummer 24. Folkfesten arrangeras torsdagen den 5 september.

”Det är extra kul att det är just Blodomloppet. Att stötta blodgivningen på det här sättet känns riktigt bra. Det är verkligen ett behjärtansvärt arbete som GeBlod gör”, säger Carl-Gustaf Nilsson, ordförande i Högby IF:s friidrottssektion.

Blodomloppet kombinerar fysisk rörelse med att prata om vikten av att ge blod. Blodcentralen i Kalmar finns på plats under loppet för att registrera nya givare. Varje år registreras tusentals blodgivare i samband med loppen.

”Vi är jätteglada att Blodomloppet kommer till Kalmar. Det är en kul grej som kan göras tillsammans - och för ett gott syfte. På köpet hoppas vi få prata om hur viktigt det är med blodgivning och att vi hela tiden har blodgivare redo att ge blod. Det blir även ett utmärkt tillfälle för rekrytering av nya blodgivare”, säger Kim Hägerström, blodcentralssamordnare i Region Kalmar län.

“Vi har under många år försökt etablera oss i regionen och ser med stor glädje att vi nu kan starta ett långsiktigt samarbete för att lyfta vikten av blodgivning och ge Kalmarborna ett event att vara stolta över”, säger Tomas Hoszek ordförande för Blodomloppet Sverige.

Start- och målområde kommer att utgöras av Bergaviksområdet, nära vattnet. Det blir en lättsprungen bana, mestadels på cykelväg. Som deltagare går det att välja mellan 10 och 5 km. För de minsta finns Lilla Blodomloppet med en sträcka på 1 km.

Högby är en van lopparrangör, med lopp som Ölands Marathon, Öland Ultra och Kalmarmilen.

”Det är roligt att vi kan erbjuda ett antal lopp i Kalmar och på Öland. Och just i september är det lite tunnare. Så det här passar perfekt in i kalendern”, säger Carl-Gustaf Nilsson.

Mer information på https://blodomloppet.se/.

Kontakter

Bilder

Om oss

Blodomloppet är ett motionslopp som arrangeras på 24 orter runt om i landet och på distans. Syftet är detsamma, att uppmärksamma den livsviktiga blodgivningen och främja en hälsosam livsstil. Promenera, jogga eller spring 5 eller 10 kilometer tillsammans med vänner och arbetskamrater.

Följ Blodomloppet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Blodomloppet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye