Svenska Ishockeyförbundet

Nytt avtal klart för Euro Hockey Tour – Schweiz fortsätter delta till 2027

Dela

Ett nytt Euro Hockey Tour-avtal undertecknades idag i Tammerfors, Finland. Avtalet sträcker sig över säsongen 2026/2027 och innebär att Schweiz fortsätter delta i de fyra landslagsturneringarna.

Beijer Hockey Games, februari 2023 i Malmö.
Beijer Hockey Games, februari 2023 i Malmö. Svenska Ishockeyförbundet/Christian Örnberg

– Vi är glada över att det nya Euro Hockey Tour-avtalet är klart och att vi vet förutsättningarna fram till 2027. Schweiz har blivit en naturlig del i vår europeiska hockeygemenskap och vi ser fram emot ett fortsatt samarbete med dem, Finland och Tjeckien, säger Johan Stark, generalsekreterare Svenska Ishockeyförbundet. 

Euro Hockey Tour-säsongen består i fyra landslagsturneringar med Tre Kronor, Finland, Tjeckien och Schweiz som deltagande lag. Finland arrangerar turneringen i november, Schweiz i december, Sverige har Beijer Hockey Games i februari och Tjeckien arrangerar turneringen i maj innan hockey-VM.

Under OS-säsongen 2025/2026 arrangeras Beijer Hockey Games mellan den tjeckiska EHT-turneringen och hockey-VM.

Fakta

Euro Hockey Tour spelas mellan Sverige, Finland, Tjeckien och Schweiz fram till och med säsongen 2026/2027. Tre Kronor är regerande mästare efter att ha vunnit tre av fyra turneringar samt sammanlagda tabellen förra säsongen.

BILJETTER: Beijer Hockey Games i Karlstad 8-11 februari 2024

Nyckelord

Kontakter

Svensk Ishockey – tillsammans tar vi ansvar och skapar passion, framgång och glädje i vardagen. Svenska Ishockeyförbundet bildades den 17 november 1922. Medlem i Sveriges Riksidrottsförbund sedan starten och i Internationella Ishockeyförbundet (IIHF) sedan 1912. Vi är en av de mest framgångsrika idrotterna i Sverige och en av de mest framgångsrika inom vår idrott i världen. Det ska vi fortsätta att vara. Svensk Ishockey ska också vara en samlande kraft och bidra till att bygga vårt framtida samhälle. Svenska Ishockeyförbundet är ett av Sveriges största idrottsförbund med 392 föreningar i 22 distrikt och drygt 68 000 spelare och domare. 2 301 ishockeylag samsas i 363 ishallar runt om i landet. Om Svenska Ishockeyförbundets pressmeddelanden Den som vill ändra, lägga till eller ta bort E-postmottagare meddelar detta till info@swehockey.se

Följ Svenska Ishockeyförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Ishockeyförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye