Kungliga Operan

Världstenoren Piotr Beczala i exklusiv konsert på Kungliga Operan

Dela

Piotr Beczała är en av operavärldens just nu mest eftertraktade sångare. På fredag framträder han för första gången på Kungliga Operan, tillsammans med Kungliga Hovkapellet och dirigent John Fiore.

Piotr Beczala Foto: Anja Frers
Piotr Beczala Foto: Anja Frers

Den polskfödde tenoren hyllas av både publik och kritiker och turnerar runt om i världen, men har aldrig tidigare framträtt på Kungliga Operan.

Sedan debuten som Hertigen i Rigoletto 2006 är Piotr Beczała en återkommande gäst på Metropolitan Opera i New York; samma år och i samma roll debuterade han på La Scala i Milano. Piotr Beczała har vidare framträtt på t.ex. Bayerische Staatsoper, Nederlandse Opera, Théâtre de la Monnaie/de Munt, Staatsoper Hamburg, Deutsche Oper Berlin, Staats- oper Berlin, Grand Théâtre de Genève, Teatro Comunale di Bologna, Teatr Wielki (Warszawa), Mariinskijteatern och är en återkommande gäst på Salzburgfestivalen. Säsongen 2015/16 debuterade han med titelrollen i Wagners Lohengrin på Semperoper Dresden, en roll han även sjungit i Bayreuth och i år både på Metropolitanoperan, Wiener Staatsoper och l’Opéra de Paris.

På Kungliga Operan gör han ett exklusivt gästspel under en kväll och bjuder publiken på favoriter av bland andra Verdi, Puccini och Mascagni. Konserten äger rum på Kungliga Operans stora scen, fredag den 17 november kl 19.00.

Medverkande:

SÅNGSOLIST Piotr Beczała
DIRIGENT John Fiore
Kungliga Hovkapellet

Kvällens program:

GIUSEPPE VERDI (1813–1901)
Uvertyren till Aida

GIUSEPPE VERDI
»Quando le sere al placido«
ur Luisa Miller

GIUSEPPE VERDI
»Celeste Aida«
recitativ och aria ur Aida

GIUSEPPE VERDI
»La vita è inferno all'infelice«
ur Ödets makt

ANTONÍN DVOŘÁK (1841–1904)
ur Slaviska danser
Op. 72, No. 2 i e-moll
Op. 46, No. 5 i A-dur

STANISŁAV MONIUSZKO (1819–1872)
»Z kurantem«
ur Straszny Dwor (Den hemsökta herrgården)

– PAUS –

GIACOMO PUCCINI (1858–1924)
Capriccio Sinfonico

GIACOMO PUCCINI
»Recondita armonia«
ur Tosca

UMBERTO GIORDANO (1867–1948)
»Come un bel dì di maggio«
ur Andrea Chénier

PIETRO MASCAGNI (1863–1945)
Intermezzo ur Cavalleria Rusticana

PIETRO MASCAGNI
»Mamma quel vino«
ur Cavalleria Rusticana

GIACOMO PUCCINI
»Nessun dorma«
ur Turandot

Kontakter

Bilder

Piotr Beczala Foto: Anja Frers
Piotr Beczala Foto: Anja Frers
Ladda ned bild
Piotr Beczala Foto: Anja Frers
Piotr Beczala Foto: Anja Frers
Ladda ned bild

Om Kungliga Operan

Kungliga Operan är Sveriges nationalscen för opera och balett och grundades av Gustav III 1773. Hos oss upplever du föreställningar i världsklass. Vi bjuder på starka känslor, tyll, tåspets och tragik med Kungliga Operans solister, Kungliga Operans kör, Kungliga Hovkapellet, Kungliga Baletten samt övriga medarbetare på och bakom scenen.

Följ Kungliga Operan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kungliga Operan

Kungliga Operan och Dramaten samverkar i Almedalen30.5.2024 09:00:00 CEST | Pressmeddelande

Under årets politikerdagar i Almedalen medverkar Kungliga Operan och Dramaten för första gången tillsammans. Kungliga Operans vd Fredrik Lindgren och Dramatens vd Kitte Wagner deltar i tre olika panelsamtal och debatter. På tisdagen deltar de tillsammans med Fabeges vd Stefan Dahlbo och hotellägaren Petter Stordalen i ett samtal om kulturens roll för attraktiva städer. På onsdagen arrangeras två evenemang på Länsteatern i Visby; på morgonen är temat utredningen av en ny hyresmodell för de statliga kulturscenerna, efter lunch handlar det om privat finansiering av kulturlivet.

2024 års stipendiater från Hans Björklunds och Hedbergska stipendiefonder har utsetts28.5.2024 15:00:00 CEST | Pressmeddelande

Hans Björklund var en stor beundrare av alla konstformer och hans önskan var att stipendium årligen ska utdelas från hans minnesfond till personer verksamma inom operans värld. Hans stiftelse Hans Björklunds stipendiefond förvaltas av Kungliga Operan och delar i år ut stipendier till fyra talangfulla personer med arbetsfält inom opera. Stipendieutdelningen äger rum idag, på Kungliga Operan.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye