Kunskapsskolan

Kunskapsskolan startar F-3 i Ystad

Dela

Hösten 2024 startar Kunskapsskolan nya årskurser från förskoleklass till årskurs 3 i Ystad. Sedan tidigare finns Kunskapsskolan i årskurs 4-9 på orten. - Vi hoppas på ett stort intresse, säger Kerstin Wirstedt, Sverigechef för Kunskapsskolan.

Fotograf: Susanne Kronholm

Kunskapsskolan Ystad öppnade 2002 som en skola för elever i årskurs 6-9. Verksamheten utökades 2016 med årskurs 4 och 5. Idag har skolan cirka 450 elever och fullt utbyggd blir antalet platser 480.

- Det känns väldigt roligt att kunna erbjuda personligt utformad utbildning även till yngre barn. Att kunna gå hela grundskoletiden i en och samma skola skapar både trygghet och kontinuitet, säger Kerstin Wirstedt, Sverigechef på Kunskapsskolan.

I samband med utökningen får skolan tillgång till en ny lokal och större utemiljö. Förskoleklass till och med årskurs 6 kommer att flytta in på Nils Ahlins gata 4 och hela innergården blir Kunskapsskolans skolgård. Samtidigt lämnar verksamheten lokalen som kallas Flygeln. Byggnationen av den nya lokalen påbörjas under våren och påverkar inte skolans verksamhet.

- Vi kommer att få jättefina nya lokaler och en stor utemiljö som bjuder in till lek och kreativitet. Det ska bli väldigt pännande att se hur allting växer fram, säger Eva Borgström, rektor på Kunskapsskolan Ystad. 

Kunskapsskolan Ystad blir den andra av Kunskapsskolans 30 grundskolor som har verksamhet i årskurserna F-3. När den första F-3-verksamheten startade hösten 2021 i Borås var intresset stort bland både vårdnadshavare och nya medarbetare. 

- Köerna är öppna så vill man ställa sitt barn i kö går det bra att göra det redan nu. Jag ser verkligen fram emot att möta alla nya elever och deras vårdnadshavare, säger Eva Borgström.

Rekryteringen av medarbetare till de nya årskursen och fritidshemmet genomförs under våren. 

Nyckelord

Kontakter

Kunskapsskolan i Sverige AB driver grund- och gymnasieskolor under namnen Kunskapsskolan och Kunskapsgymnasiet. Utbildningarnas viktigaste kännetecken är den pedagogiska modellen med en personligt utformad utbildning som ger kunskap och förmågor för framtiden. De första skolorna startades år 2000. Kunskapsskolan har 29 grundskolor, 1 resursskola och 7 gymnasier med totalt 14 600 elever. Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.

Följ Kunskapsskolan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kunskapsskolan

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye