Kunskapsskolan

Kunskapsskolan Katrineholm utökas med F-3

Dela

Nu startar arbetet med att öppna förskoleklass till årskurs 3 på Kunskapsskolan i Katrineholm. Sedan tidigare finns årskurs 4-9 på skolan. - Vi är glada över att kunna erbjuda en personligt utformad utbildning även till de yngsta eleverna, säger Kerstin Wirstedt, Sverigechef på Kunskapsskolan.

Kunskapsskolan Katrineholm öppnade 2012 och har idag drygt 400 elever i årskurs 4-9. Efter utökningen kommer skolan att ha kapacitet för omkring 590 elever.

- Det är bra för eleverna att kunna gå hela sin grundskoletid på en och samma skola. Med vår pedagogiska modell utvecklar de successivt olika förmågor som hjälper dem i sitt lärande och sin utveckling. Det är också en fördel att kunna bygga starka och långsiktiga relationer med både kompisar och vuxna, säger Kerstin Wirstedt, Sverigechef på Kunskapsskolan.

Utökningen sker genom att Kunskapsskolan tar över den översta våningen i huset som skolan ligger i idag. Ombyggnationen görs av fastighetsägaren Mileway och samtidigt som den görs kommer utemiljön att utökas och förbättras med bland annat kompisgunga, klättermöjligheter och mycket annat.

- Det ska bli väldigt spännande att utveckla Kunskapsskolan Katrineholm till en F-9-skola. De första skolåren lägger grunden för resten av skoltiden så vi kommer att lägga stort fokus på grundläggande kunskaper som att läsa, skriva och räkna. Det ska bli ett privilegium att få utbilda eleverna från förskoleklass till årskurs 9, säger Caroline Bergström, rektor på skolan. 

Köerna till de nya årskurserna är öppna och under våren startar rekryteringen av medarbetare till F-3.

I en tidigare version av pressmeddelandet stod att F-3 kommer att öppnas hösten 20204. På grund av att bygglovsprocessen dragit ut på tiden har starten skjutits upp till 2025, förutsatt att bygglovet blir klart. 

Nyckelord

Kontakter

Kunskapsskolan i Sverige AB driver grund- och gymnasieskolor under namnen Kunskapsskolan och Kunskapsgymnasiet. Utbildningarnas viktigaste kännetecken är den pedagogiska modellen med en personligt utformad utbildning som ger kunskap och förmågor för framtiden. De första skolorna startades år 2000. Kunskapsskolan har 29 grundskolor, 1 resursskola och 7 gymnasier med totalt 14 600 elever. Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.

Följ Kunskapsskolan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kunskapsskolan

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye