Västtrafik

Nu går det att visa Hallandstrafikens biljetter hos Västtrafik

Dela

Från tisdag den 21 november kan Hallandstrafikens app- och pappersbiljetter läsas i biljettläsarna på Västtrafiks bussar. Resenärer som reser med Hallandstrafikens biljetter uppmanas att visa sin biljett för biljettläsaren vid påstigning.

Från och med den 21 november uppmanas resenärer som reser med Hallandstrafikens biljetter att visa dem för Västtrafiks biljettläsare. Fotograf: Eddie Löthman.
Från och med den 21 november uppmanas resenärer som reser med Hallandstrafikens biljetter att visa dem för Västtrafiks biljettläsare. Fotograf: Eddie Löthman.

Hittills har Västtrafiks biljettläsare inte kunnat läsa Hallandstrafikens biljetter, de har förarna behövt läsa av manuellt. Men framöver kommer resenärer kunna visa sin biljett för biljettläsaren, något som gör det enklare för förarna att kontrollera giltigheten.

–Det förenklar påstigningen för resenärer och samtidigt underlättar det för våra förare att se att biljetten är giltig, det ger även resenärerna en bekräftelse på att de har en giltig biljett, säger Västtrafiks försäljningschef Karin Wadmark.

Så fungerar det

Vid påstigning visar resenären upp sin biljett för biljettläsaren framme hos föraren. Om biljettläsaren lyser grönt är biljetten godkänd. Lyser biljettläsaren rött får föraren kontrollera biljetten manuellt och göra en bedömning. Är biljetten inte giltig på sträckan behöver resenären köpa biljett på annat sätt, exempelvis genom appen Västtrafik To Go.

Kontakter

Västtrafiks presstjänst

Presstjänsten svarar på medias frågor om kollektivtrafiken i Västsverige.
Maila eller ring oss så hjälper vi dig.

Tel:0771-41 43 99press@vasttrafik.se

Bilder

Karin Wadmark, Västtrafiks försäljningschef. Fotograf: Eddie Löthman.
Karin Wadmark, Västtrafiks försäljningschef. Fotograf: Eddie Löthman.
Ladda ned bild

Kollektivtrafiken bygger på en evigt modern idé. Genom att resa tillsammans minskar vi köer, reducerar utsläpp och sänker halter av skadliga partiklar i luften. Vi bidrar också till ett mer rättvist samhälle och stärker människors hälsa genom ökad vardagsmotion. Västtrafik ägs av Västra Götalandsregionen och ansvarar för kollektivtrafiken i regionen. Varje dag reser hundratusentals personer med oss. Det är för dem vi finns till.

Följ Västtrafik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Västtrafik

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye