Hyresgästföreningen Region Norrland

Unobo i Skellefteå vill chockhöja hyrorna

Dela

Unobo yrkar på höjningar av hyrorna för 2024 i Skellefteå med 11 procent från och med den 1 april. Detta kommer Hyresgästföreningen aldrig att acceptera, det är helt enkelt inte rimligt. 

Johannah Malmin, förhandlare
Johannah Malmin, förhandlare Foto: Model House

- Den svenska hyresrätten är en stabilt lönsam bransch, ökade räntekostnader till trots, och det har den varit under decennier. Det ekonomiska läget är dock fortfarande riktigt kämpigt för hushållen och vi räknar med tuffa hyresförhandlingar, men hoppas och tror att förhandlingarna kommer att landa i rimliga överenskommelser, säger Johannah Malmin, förhandlare på Hyresgästföreningen. 

Totalt omfattar yrkandena cirka 1300 lägenheter.
 
För mer information: 
Johannah Malmin, förhandlare, 010-459 18 03

Nyckelord

Kontakter

Hyresgästföreningen är en demokratisk medlemsorganisation för dagens och morgondagens hyresgäster. Vi är partipolitiskt obundna och har över en halv miljon hushåll som medlemmar. Det gör oss till en av Sveriges största folkrörelser och den främsta företrädaren för hyresgästerna. Vårt uppdrag är allas rätt till en god bostad till rimlig kostnad. Dessutom ska alla hyresgäster garanteras ett boende med trygghet, inflytande och gemenskap.

Följ Hyresgästföreningen Region Norrland

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hyresgästföreningen Region Norrland

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye