Svenska Ishockeyförbundet

Pernilla Winberg lämnar – Melinda Olsson ersätter

Dela

Melinda Olsson, till vardags huvudtränare för Luleå HF/MSSK:s junior- och NDHL-lag, blir ny assisterande förbundskapten för Damlandslaget U18. Pernilla Winberg lämnar sitt uppdrag, då hon har erbjudits möjligheten att bli assisterande coach i Boston i den nystartade ligan, PWHL. 

Pernilla Winberg har varit assisterande förbundskapten till Andreas Karlsson för Damlandslaget U18 under de två senaste säsongerna. Nu har Winberg fått ett erbjudande om att bli assisterande tränare i Boston i PWHL, ett erbjudande som hon har tackat ja till. 

– Det känns naturligtvis tråkigt att lämna uppdraget som assisterande för U18-damlandslaget och den här spelargruppen som känns väldigt spännande. Samtidigt är ett erbjudande om att coacha i PWHL något som kanske inte kommer igen, så det har minst sagt varit ett tufft beslut att behöva fatta. Förbundet med Anders Lundberg i spetsen har varit väldigt förstående och jag uppskattar all stöttning jag har fått, säger Pernilla Winberg. 

Nu lämnar hon över facklan i rollen som assisterande förbundskapten till 31-åriga Melinda Olsson. 

– Det känns jättestort och hedrande att få frågan om att bli assisterande förbundskapten till Andreas. Jag var med och kände på miljön under turneringen i Slovakien och det kändes väldigt bra. Det kommer bli en spännande resa fram till VM och se vad vi kan uträtta tillsammans som grupp under den kommande VM-turneringen. Jag är också tacksam att Luleå ger mig möjligheten att kombinera mitt vardagsjobb med förbundsuppdraget, säger Melinda Olsson. 

Melinda Olsson är inne på sin fjärde säsong som huvudtränare i Luleå HF/MSSK:s junior- och NDHL-lag. Dessförinnan hade hon en framgångsrik spelarkarriär med fyra SM-guld (tre med Luleå HF/MSSK och ett med Linköping HC), 46 landskamper och ett VM för Sverige. 

Överenskommelsen med Olsson sträcker sig för säsongen 2023/2024.

Landslagschef Anders Lundberg kommenterar förändringen i ledarstaben: 

– Först och främst är det stort för svensk ishockey att vi kommer ha en coach på den absolut högsta nivån. När Pernilla kom och berättade om erbjudandet kändes det självklart från vår sida att låta henne göra flytten om hon ville och vi har från dag ett stöttat henne i processen, säger Lundberg och fortsätter: 

– Nu känns det spännande att välkomna Melinda ombord och se vad hon kan göra tillsammans med Andreas. Melinda har en stor spelarerfarenhet och är inne på en spännande tränarresa. Det känns väldigt kul helt enkelt. Jag är också väldigt glad över att Luleå har varit väldigt samarbetsvilliga och möjliggör den här lösningen, avslutar Anders Lundberg, landslagschef Svenska Ishockeyförbundet.

Nyckelord

Kontakter

Svensk Ishockey – tillsammans tar vi ansvar och skapar passion, framgång och glädje i vardagen. Svenska Ishockeyförbundet bildades den 17 november 1922. Medlem i Sveriges Riksidrottsförbund sedan starten och i Internationella Ishockeyförbundet (IIHF) sedan 1912. Vi är en av de mest framgångsrika idrotterna i Sverige och en av de mest framgångsrika inom vår idrott i världen. Det ska vi fortsätta att vara. Svensk Ishockey ska också vara en samlande kraft och bidra till att bygga vårt framtida samhälle. Svenska Ishockeyförbundet är ett av Sveriges största idrottsförbund med 392 föreningar i 22 distrikt och drygt 68 000 spelare och domare. 2 301 ishockeylag samsas i 363 ishallar runt om i landet. Om Svenska Ishockeyförbundets pressmeddelanden Den som vill ändra, lägga till eller ta bort E-postmottagare meddelar detta till info@swehockey.se

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye