Region Norrbotten

Strokedrabbad patient lämnade överbelastad akutmottagning –händelsen Lex Maria-anmäld

Dela

En patient som drabbats av en stroke sökte vård, men åkte hem på grund av hård belastning på akutmottagningen. Nu är händelsen Lex Maria-anmäld.

Patienten sökte sig akutmottagning på grund av domning i ansiktet och ena benet. Akutmottagningen var hårt belastad och patienten fick vänta vilket ledde till oro. Patienten valde att lämna akutmottagningen. Dagen efter återkom patienten och diagnostiserades med en stroke.

Händelsen är anmäld enligt Lex Maria till IVO, Inspektionen för vård och omsorg, för att eventuella brister i organisationen ska upptäckas samt för att hitta förbättringsåtgärder så att liknande händelser ska kunna förebyggas eller förhindras i framtiden. 

Kontakter

Om Region Norrbotten

Region Norrbotten arbetar för dem som bor och verkar i Norrbottens län. Vi styrs av invånarna genom allmänna politiska val. Region Norrbotten är länets näst största arbetsgivare. Vi har cirka 6 500 anställda, varav de flesta arbetar inom hälso- och sjukvården.

Region Norrbotten bedriver hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling och kultur. På så sätt skapar vi förutsättningar för en god livsmiljö här i Norrbotten.

Följ Region Norrbotten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Norrbotten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye