Lidl Sverige

Matrikets lingonsylt prisas i stort test

Dela

Aftonbladets jury genomförde nyligen ett omfattande smaktest av 26 olika sorters rårörda lingon och lingonsylt där Lidls eget varumärke Matriket kammade hem en delad andraplats. Lingonsylten blev bäst i syltklassen med motiveringar såsom ”söt men balanserad smak med mycket lingonarom”.

Matrikets lingonsylt prisas i stort test.
Matrikets lingonsylt prisas i stort test.

Vissa föredrar rårörda lingon medan andra föredrar lingonsylt, och det är känt att smaken på lingon kan variera avsevärt. När Aftonbladets jury testade 26 olika rårörda lingon och lingonsylt blev Matrikets lingonsylt bäst i klassen och blev tilldelad en andraplats totalt tillsammans med två andra varumärken. Sylten hyllades för sin mörkröda färg i kombination med balanserad smak med mycket lingonarom.

- Lingonsylt är något som många svenskar är välbekanta med och är en vanlig följeslagare till många traditionella svenska rätter – en symbol för svensk husmanskost, helt enkelt. Vi är därför mycket stolta över att vår lingonsylt från vårt eget varumärke Matriket kammar hem utmärkelsen som bäst i syltklassen i ett så pass stort urval. Det här är ännu ett kvitto på att vi levererar svenska produkter av högsta kvalitet till branschens bästa pris, säger Robert Stekovic, inköps- och marknadsdirektör på Lidl Sverige.

Lidls Matriket lingonsylt kostar 37,90 kronor för 750 gram med ett kilopris på 50,53 kronor. Sylten innehåller 50 procent svenska lingon och finns tillgänglig i alla butiker runtom i landet.

Aftonbladet – Motivering (4 av 5 plus)
Mörkt röd med mosiga bär men ändå ingen oäven konsistens. Söt men balanserad smak med mycket lingonarom. Bäst i syltklassen.

Kontakter

Vid övriga frågor (kundtjänst)

http://www.lidl.se

Tel:020-190 80 70

Om oss

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 204 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Boden i norr. Sammanlagt arbetar drygt 5000 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Barkarbystaden i Järfälla kommun och vi har tre centrallager belägna i Halmstad, Rosersberg och Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

Matriket manifesterar betydelsen av svenskt27.2.2024 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Matriket är idag det varumärke som har det bredaste sortimentet med enbart produkter Från Sverige. Under mars sänker Lidl priset på alla Matriket-produkter med minst 20 procent för att ännu fler hushåll ska upptäcka den höga kvaliteten och det breda utbudet av svenska livsmedel. Ett år efter lanseringen av Lidl Sveriges varumärke “Matriket” finns det cirka 200 Matriket-produkter i Lidls sortiment – allt från yoghurt och havrekuddar till falukorv och matvete.

Lidls falukorv väcker barndomsminnen – Bäst i test!6.2.2024 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Lidl Sveriges falukorv från det egna varumärket Matriket får i en ny testbedömning högst betyg och tilldelas utmärkelsen bäst i test. Testet, utfört av en panel om tio deltagare, gjordes på ett urval av korvar från olika livsmedelskedjor. Lidl Sveriges falukorv från det egna märket Matriket gick hem hos hela panelen med fina omdömen som ”Smakade som jag minns att falukorv smakade när jag var barn”.

Lidl Sverige skänker 424 839 kr till Sveriges Stadsmissioner1.2.2024 10:00:00 CET | Pressmeddelande

Som en del av julkampanjen under november och december hade Lidl Sverige en tillfällig artikel i sitt sortiment, närmare bestämt en gosig tvättbjörn, till försäljning i samtliga av livsmedelskedjans 205 butiker. Lidl Sverige beslutade att skänka alla försäljningsintäkter från tvättbjörnen vidare och nu står det klart att hela 424 839 kr går till Sveriges Stadsmissioners verksamhet runtom i landet. Gåvan kommer att vara öronmärkt för att stödja barnfamiljer i utsatthet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye