Region Norrbotten

Ärenden på regionala utvecklingsnämndens möte den 28 november

Dela

Den regionala utvecklingsnämnden träffas för sammanträde den 28 november. Här är en sammanfattning av några ärenden som tas upp.

Regionala utvecklingsnämndens plan och budget för 2024


Regionala utvecklingsnämndens plan anger riktningen för arbetet under nästa år. Fyra utvecklingsområden med prioriteringar har tagits fram. De blir styrande för den regionala utvecklingsavdelningens verksamhet.

Det ekonomiska utrymmet är 419,6 miljoner kronor för 2024. Planen styr hur dessa medel ska fördelas och användas.

Förslaget är Regionala utvecklingsnämnden beslutar att godkänna förslaget till plan för 2024.

Medfinansiering av projekt Attraktiva livsmiljöer genom stärkt mottagarkapacitet

Detta projekt syftar till att stärka civilsamhällets mottagarkapacitet och länets attraktionskraft. Civilsamhällets aktörer, kommuner och organisationer göra insatser och hitta nytänkande lösningar. Målet är ett starkt och levande civilsamhälle, för dem som redan bor här och dem som flyttar hit.

Region Norrbottens avdelning för regional utveckling är huvudman för projektet. Föreningar, organisationer och kommuner kan söka medel för olika initiativ.

Förslaget är att projektet får åtta miljoner kronor i medfinansiering. Av det tas fem miljoner kronor från regionens statliga medel och tre miljoner från Region Norrbottens egna medel.

Fastställelse av Norrbottens Besöksnäringsstrategi – Strategisk färdplan mot 2030

Projektet Regional besöksnäringsstrategi 2030 har fått ett slutligt resultat. Norrbottens Besöksnäringsstrategi – Strategisk färdplan mot 2030 är nu klar. Den pekar ut en färdriktning för besöksnäringens utveckling på destinationen Swedish Lapland. Den grundar sig på en scenarioanalys  och pekar ut strategiska insatsområden för att nå näringens nya mål för hållbar utveckling.

Förslaget är att Regionala utvecklingsnämnden beslutar att fastställa Norrbottens Besöksnäringsstrategi – Strategisk färdplan mot 2030.

Kontakter

Janus BrandinRegional utvecklingsdirektör

Region Norrbotten leder och samordnar utvecklingsinsatser inom kultur, näringsliv och samhällsplanering.

Tel:0920-71098janus.brandin@norrbotten.se

Länkar

Om Region Norrbotten

Region Norrbotten arbetar för dem som bor och verkar i Norrbottens län. Vi styrs av invånarna genom allmänna politiska val. Region Norrbotten är länets näst största arbetsgivare. Vi har cirka 6 500 anställda, varav de flesta arbetar inom hälso- och sjukvården.

Region Norrbotten bedriver hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling och kultur. På så sätt skapar vi förutsättningar för en god livsmiljö här i Norrbotten.

Följ Region Norrbotten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Norrbotten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye