Västtrafik

Ny stadslinje i Skövde

Dela

Den 10 december börjar nya linje 9 att köra mellan Resecentrum och Billingen, längs Norra Bergvägen. Införandet av linjen innebär bättre resmöjligheter mellan Billingen och Arena Skövde samt mellan Norra Bergvägen och Billingen.

Från och med den 10 december börjar linje 9 köra mellan Skövde Resecentrum och Billingen, via Arena Skövde. Fotograf: Thomas Harrysson.
Från och med den 10 december börjar linje 9 köra mellan Skövde Resecentrum och Billingen, via Arena Skövde. Fotograf: Thomas Harrysson.

Mellan Resecentrum och Billingen går i nuläget linje 8 längs Södra Bergvägen. Men från och med den 10 december delas linje 8 upp i två. Nya linje 9 kommer då att köra mellan Resecentrum och Billingen längs Norra Bergvägen, via Arena Skövde. Linje 8 fortsätter köra samma väg som idag. Båda linjer kör en gång i timmen per riktning.

– I och med den nya satsningen ökar resmöjligheterna mellan Södra och Norra Bergvägen, samt mellan Arena Skövde och Billingen, vilket vi ser positivt på, säger Christina Pilemarker, samhällsutvecklare på Västtrafik.

I samarbete med Skövde kommun

Den nya linjen är ett samarbete mellan Västtrafik, Nobina och Skövde kommun som ser ett ökat behov av kollektivtrafik längs Norra Bergvägen.

– Vi är stolta över att tillsammans med Västtrafik kunna erbjuda bättre resmöjligheter för alla besökare till Billingen. Vi har sett ett behov av att koppla samman Resecentrum och Billingen och detta möter vi genom att sätta in nya linje 9, säger Jan Bremer, infrastrukturstrateg på Skövde kommun.

Inbjudan till åktur

Skövde kommun och Västtrafik bjuder in media till invigning av nya linje 9. Samling sker på Skövde resecentrum klockan 10:30 innan avresa med bussen. Ombord på bussen finns representanter från Västtrafik och Skövde kommun som berättar om fördelarna med den nya linjesträckningen och svarar på frågor.

När: 11 december klockan 10.30.

Var: Ombord linje 8 som går från Skövde resecentrum klockan 10:38. På Billingen byter bussen till linjenummer 9 och åker tillbaka till Skövde Resecentrum. 

Anmälan: Sker senast den 7 december via denna länk

Kontakter

Västtrafiks presstjänst

Presstjänsten svarar på medias frågor om kollektivtrafiken i Västsverige.
Maila eller ring oss så hjälper vi dig.

Tel:0771-41 43 99press@vasttrafik.se

Bilder

Linjekarta som visar hur linje 8 och linje 9 i Skövde kommer att gå från och med den 10 december.
Linjekarta som visar hur linje 8 och linje 9 i Skövde kommer att gå från och med den 10 december.
Ladda ned bild
Christina Pilemarker, samhällsutvecklare Västtrafik. Fotograf: Thomas Harrysson.
Christina Pilemarker, samhällsutvecklare Västtrafik. Fotograf: Thomas Harrysson.
Ladda ned bild

Kollektivtrafiken bygger på en evigt modern idé. Genom att resa tillsammans minskar vi köer, reducerar utsläpp och sänker halter av skadliga partiklar i luften. Vi bidrar också till ett mer rättvist samhälle och stärker människors hälsa genom ökad vardagsmotion. Västtrafik ägs av Västra Götalandsregionen och ansvarar för kollektivtrafiken i regionen. Varje dag reser hundratusentals personer med oss. Det är för dem vi finns till.

Följ Västtrafik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Västtrafik

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye