WWF och Tom Tit startar nytt samarbete
Ett av Sveriges största Science Centers, Tom Tits Experiment, blir ny samarbetspartner med WWFs Pandaklubben från 2024. Pandaklubben riktar sig till unga WWF-supportrar som vill fördjupa sitt engagemang och samtidigt stödja WWF. Nu får Pandaklubbens medlemmar till och med 17 år gratis inträde till Tom Tit, där de erbjuds en fantastisk upplevelse med naturvetenskap och teknik i fokus.
– Vi är väldigt glada över vårt nya och spännande samarbete med Tom Tits Experiment. Genom Pandaklubben inspirerar vi barn och unga att lära sig om natur och miljö samtidigt som vi jobbar för en hållbar framtid. Vårt samarbete med Tom Tit kan uppmuntra barn och unga att lära sig ännu mer om innovation och naturvetenskap och medlemskapet bidrar till att bevara och skydda naturen, säger Lisbeth Larsson, kommunikationschef på WWF.
Pandaklubben är WWFs satsning för barn och unga. I medlemskapet ingår gratis eller rabatterat inträde hos utvalda besöksmål som till exempel Havets hus, Fjärilshuset, Nordens Ark och nu Tom Tit, men även rabatt på böcker hos Idus förlag. Förutom inträde hos WWFs partners planteras det ett nytt träd på Borneo för varje ny medlem i Pandaklubben. Medlemmarna bidrar till att skapa framtida regnskog där träden växer upp och blir ett hem för orangutanger och flera andra djur. På Borneo har hittills över 50 000 träd planterats tack vare Pandaklubbens medlemmar.
Tom Tits Experiment är ett av Sveriges största science centers och är en kreativ miljö för hela familjen. Naturvetenskap och teknik är i fokus och det finns över 400 experiment att testa. Tom Tit erbjuder gratis inträde för alla barn som är medlemmar i Pandaklubben till och med 17 år, ett inträde som vanligtvis kostar 165-190 kr beroende på vilken tid det är på året.
– På Tom Tits Experiment vill vi främja positiva attityder till naturvetenskap och teknik via upptäckarglädje och lustfyllt lärande. Det känns värdefullt att vara förmånspartner till Pandaklubben. Trots att vi inte har så mycket fokus på djur har vi många andra beröringspunkter med WWFs arbete i olika miljöprojekt. Vi hoppas på ett långsiktigt samarbete och vi ser fram emot att välkomna alla pandaklubbmedlemmar till Tom Tits Experiment, säger Åsa Ribbing, marknadschef på Tom Tits Experiment.
Om Tom Tit:
Tom Tits Experiment – upptäckarglädje inom naturvetenskap, för alla, alltid!
Tom Tits Experiment grundades 1987 och är idag Sveriges största science center/vetenskapsmuseum. Den huvudsakliga inriktningen är publik verksamhet riktad mot barnfamiljer med syfte att skapa upptäckarglädje för alla genom att göra naturvetenskap och teknik tillgängligt och lustfyllt. Utöver det är Tom Tit aktiva i lokala, nationella och internationella projekt med mål att stötta skolor och projekt inom naturvetenskap, teknik och hållbar utveckling. Med cirka 50 anställda drivs utställningsverksamhet, utbildning för lärare, en egen förskola, restaurang, café, konferens och event samt butik. Tom Tits Experiment tillhör Telgekoncernen som är helägt av Södertälje kommun.
Om Pandaklubben:
För 295 kronor för ett helt år får barn och unga i Pandaklubben ett medlemskort laddat med olika förmåner, som fria inträden eller rabatter till besöksmål. Dessutom planteras ett träd på Borneo för medlemmen och man får välja mellan ett mjukisdjur och 4 nummer av WWF magasin. Klistermärken och en stor affisch ingår också. Vid gåva finns fina gåvobevis som hämtas direkt från WWFs sajt.
Läs mer om vad som ingår i Pandaklubben-medlemskapet och hur du blir medlem HÄR.
Läs mer om Tom Tits Experiment HÄR.
För frågor, kontakta:
Åsa Ribbing, marknadschef Tom Tits Experiment, asa.ribbing@tomtit.se, 0790-65 62 47
Lisbeth Larsson, kommunikationschef WWF, lisbeth.larsson@wwf.se, 0708-217156
Världsnaturfonden WWF är med sina sex miljoner supportrar en av världens ledande ideella natur- och miljöorganisationer. Vi arbetar för att hejda förstörelsen av jordens naturliga livsmiljöer - genom att bevara den biologiska mångfalden, använda förnybara naturresurser på ett hållbart sätt samt minska föroreningar och ohållbar konsumtion.
Följ WWF
Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.
Senaste pressmeddelandena från WWF
WWF om vargjakten: satsa på förebyggande åtgärder30.12.2024 06:05:00 CET | Pressmeddelande
Den 2 januari startar 2025 års vargjakt. Trots kraftig inavel och bristande satsningar på alternativa åtgärder, får 30 vargar skjutas. WWF menar att jakten som enda åtgärd inte är en effektiv lösning på att minska konflikter mellan rovdjur och människor, utan det krävs också ökade insatser på förebyggande åtgärder.
WWF: 234 nya arter upptäckta i Mekong-regionen16.12.2024 06:00:00 CET | Pressmeddelande
En igelkott med mjuk päls, en krokodilsalamander och en ny palm är några av de drygt 230 nya arter som upptäckts i länderna längs Mekongfloden de senaste åren. WWF menar att det är hög tid att få stopp på de krympande livsmiljöerna och handeln med vilda djur, så att dessa arter inte försvinner.
Det hållbara alternativet till ålen på julbordet12.12.2024 06:00:00 CET | Pressmeddelande
I fiskaffärer, saluhallar, webbshoppar och julmarknader – den akut hotade ålen går tyvärr att köpa på många platser nu inför julen. Men att välja att äta en utrotningshotad art kan leda till förödande konsekvenser för hela ekosystemet under ytan.
Fiskguiden 2024: Hållbart fiske kräver kontroll och förvaltning4.12.2024 07:00:00 CET | Pressmeddelande
WWF Fiskguiden 2024 visar att det är möjligt med hållbart fiske, under förutsättning att kontrollen och förvaltningen förbättras. Årets guide, som innehåller närmare 100 arter, visar vilka fiskar som är ett bra val och vilka man bör undvika i fiskdisken.
Kaffe och krokodil – 742 arter upptäckta i Afrikas regnskogar3.12.2024 06:00:00 CET | Pressmeddelande
Vackra orkidéer, en groda med klor och en fisk som andas på land. 742 djur- och växtarter som hittills varit okända för vetenskapen har upptäckts i regnskogarna i Kongoområdet det senaste decenniet, visar en ny rapport från WWF. Fynden pekar på den stora artrikedom som trots allt finns kvar – och brådskan att skydda den.