Strängnäs stift

Strängnäs stift stärker arbetet för konfirmation och klimatet

Dela

Strängnäs stiftsfullmäktige beslutade idag att konfirmandarbetet ska bli ett av tre fokusområden 2024-2027. Ett annat är klimatarbetet inom ramen för Svenska kyrkans färdplan för klimatet.

- Det här är viktiga områden som kräver extra ansträngningar de närmaste tre åren. Stiftets församlingar erbjuder otroligt fin konfirmandverksamhet, med alla möjliga inriktningar, men nu ska vi göra arbetet ännu bättre och se till att fler ungdomar upptäcker det, sa biskop Johan Dalman om beslutet.

Även klimatarbetet kommer att få en förstärkning för att minska Svenska kyrkans klimatpåverkan. Redan idag är många församlingar långt framme i sin energiomställning och övrigt klimatarbete, nu planeras för utökade utbildningsinsatser men också samverkan över stiftsgränserna. Det tredje fokusområdet blir att stödja församlingar och pastorat i framtagandet av lokalförsörjningsplaner för att kunna ha en god fastighetsförvaltning.

Stiftsfullmäktige antog mål och budget för stiftsorganisationen och prästlönetillgångar, samt fick lyssna till forskaren och författaren Maria Sundström som berättade om sin kyrkoforskning i Västernärke under rubriken ”Med blick för vårt kyrkliga kulturarv”.

För mer information:
Jimmy Åkerfeldt
Stiftsdirektor
0152-234 47
jimmy.akerfeldt@svenskakyrkan.se

Nyckelord

Kontakter

Följ Strängnäs stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Strängnäs stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye