Alecta

Alectas chefsjurist lämnar vid omorganisation

Dela

Alecta genomför organisationsförändringar för att skapa en tydligare organisation och ansvarsfördelning. Avdelning Juridik, Inköp & Hållbarhet delas upp och i samband med det lämnar Alectas chefsjurist företaget.

Alecta genomför en organisationsförändring, där nuvarande avdelning Juridik, Inköp & Hållbarhet delas upp. Juridik renodlas i en egen avdelning under ledning av en chefsjurist, som är medlem av företagets ledningsgrupp.

Enheterna för Inköp och Hållbarhet flyttas till avdelning Ekonomi, och ansvarig för detta i företagsledningen blir ekonomichef Camilla Wirth.

I samband med detta har nuvarande chefsjurist och chef Juridik, Inköp och Hållbarhet William McKechnie kommit överens med VD om att lämna Alecta. Rekrytering av ny chefsjurist inleds inom kort.

"Alecta genomför en omorganisation, och min nuvarande roll förändras. Givet detta har jag kommit överens med VD att lämna min befattning och söka nya utmaningar utanför Alecta. Jag vill rikta ett varmt tack till alla fantastiska kollegor för ett gott samarbete under min tid på Alecta", kommenterar William McKechnie.

Kontakter

Alecta är förvaltare av tjänstepension sedan 1917. Vårt uppdrag är att ge kollektivavtalade tjänstepensioner så stort värde som möjligt för både våra företags- och privatkunder. Det gör vi genom god avkastning, bra kundservice och låga kostnader. Vi förvaltar drygt 1200 miljarder kronor åt våra ägare som är 2,8 miljoner privatkunder och 35 000 företagskunder.

Följ Alecta

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Alecta

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye