Alecta

Karin Cederbaum ny chefsjurist på Alecta

Dela

Karin Cederbaum blir ny chefsjurist och chef för avdelning Juridik på Alecta. Hon kommer närmast från en roll som vd på Säkra Spar och har tidigare arbetat som chefjurist Affärsområde Försäkring på Skandia Liv och som chef inom compliance på Swedbank. Karin Cederbaum tillträder tjänsten på Alecta senast under oktober 2024.

- Det är mycket roligt att Karin börjar som ny chefsjurist på Alecta. Hon har lång erfarenhet och hög juridisk kompetens. I det förbättrings- och utvecklingsarbete som vi genomför kommer hon att ha en viktig roll, säger Alectas Vd Peder Hasslev.

- Alecta har ett viktigt uppdrag där de bidrar till trygghet under och efter arbetslivet för nästan tre miljoner svenskar. Organisationen arbetar också ambitiöst med att utvecklas för att bli bättre, och jag ser fram emot att kunna bidra i detta arbete, säger Karin Cederbaum.

Karin Cederbaum är född 1973. Hon har en juristexamen från Uppsala universitet. 

Kontakter

Alecta är förvaltare av tjänstepension sedan 1917. Vårt uppdrag är att ge kollektivavtalade tjänstepensioner så stort värde som möjligt för både våra företags- och privatkunder. Det gör vi genom god avkastning, bra kundservice och låga kostnader. Vi förvaltar cirka 1250 miljarder kronor åt våra ägare som är 2,8 miljoner privatkunder och 35 000 företagskunder.

Följ Alecta

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Alecta

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye