Strängnäs stift

Biskop Johan Dalman släpper dagliga bibeltankar på Instagram under advent och jul

Dela

Från och med måndagen den 4 december, då nya kyrkoåret precis tagit sin början, bjuder biskop Johan Dalman på en bibeltanke på Instagram, varje vardag från advent till kyndelsmässodagen i februari. 

Rickard L Eriksson Inga restriktioner

Sedan snart ett decennium har biskopen publicerat korta fredagsfilmer utifrån söndagens evangelietext vilket nu utökas med filmer måndag till torsdag morgon. Genom detta vill han inspirera fler att upptäcka vilken resurs kyrkoåret är att ha med sig in i vardagen.

- Det ger dragkraft åt det andliga livet, vilket också innebär att det vanliga livet får en hjälp, de går ju inte att separera. De olika perioderna hjälper oss att inte fastna i gamla hjulspår, utan tar oss vidare i tron och i livet.

- Nu inleds adventsfastan som hjälper oss att med start i enkelheten förbereda oss för julens födelsedagsfest. Så börjar ännu ett kyrkoår där vi i kraft av bibeltexterna ges tillfälle att spegla vårt eget liv i bibeltexterna.

Kyrkoårets upprepning är pedagogiskt lysande menar biskop Johan.

- Den tar vara på vårt behov av vanor och ger oss ett grundmönster för livet som hjälper oss att förankra vår vardag i det kristna vittnesbördet. Samtidigt blir de välkända texterna ständigt som nya utifrån att vi läser texterna i vår egen tid och kontext.

Följ @biskopdalman på Instagram

Nyckelord

Kontakter

Följ Strängnäs stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Strängnäs stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye