Apollo

Försäljningsrekord för resor under Black Friday

Dela

Årets Black Friday utlöste rekord hos Apollo. Researrangören rapporterar den bästa försäljningsdagen sedan 2014 - och en ökning med över 40 procent jämfört med förra året.

Det är inte bara materialistiska saker och julklappar som svenskar säkrar under Black Friday. För researrangören Apollo resulterade dagen i den bästa försäljningsdagen sedan 2014. Även Black Week slog försäljningsrekord med en ökning på 150 procent jämfört med föregående vecka. 

- Vi har under en längre tid sett att reslusten är tillbaka på topp igen. Vi förväntade oss därför ett högt tryck under försäljningsveckan, men att det skulle resultera i den bästa försäljningsdagen på nästan 10 år hade vi verkligen inte räknat med. Försäljningen överträffade verkligen alla förväntningar, vilket är otroligt roligt", säger Martina Krantz, pressansvarig på Apollo. 

Under Black Week kunde soltörstande svenskar säkra rabatterade vinterresor till Kanarieöarna, Förenade Arabemiraten och Egypten genom Apollo. På självaste Black Friday erbjöd researrangören två för en på utvalda sommarresor till Grekland, Cypern och Kroatien. 

Vi prioriterar att resa 

Trots högre priser i samhället och försvagad köpkraft har den ökade efterfrågan på resor varit påtaglig under hela året. Apollo har redovisat stabila försäljningssiffror, särskilt bland barnfamiljer, och ser redan nu en god efterfrågan på nästa års sommarsemestrar

Krantz är inte förvånad över att resor står högt upp på vår prioriteringslista. I en nyligen genomförd undersökning* av Norstat på uppdrag av researrangören svarade mer än hälften av de tillfrågade att de inte skulle ha något att se fram emot om de slutade resa. Samtidigt säger drygt 30 procent att resandet stärker relationerna till vänner och familj - och att resandet gör dem lyckliga.  

- Vi lever i en tid då en stor del av oss känner att vi ständigt springer mot klockan och aldrig riktigt har tillräckligt med tid. Resandet har därför utvecklats från en förmån till ett behov, för att kunna odla kvalitetstid och egentid. Det har helt enkelt blivit en viktig faktor för vår mentala och känslomässiga hälsa. Därför väljer allt fler av oss att prioritera det mycket högre än t.ex. restaurangbesök, renoveringar och nya kläder", förklarar hon. 

Detta är de resmål som flest försäkrat sig om under Black Friday:  

  1. Kreta 
  2. Rhodos 
  3. Epirus (Parga/Sivota/Lefkas)  
  4. Cypern 
  5. Kos  

*Undersökningen genomfördes av Norstat på uppdrag av Apollo i augusti 2023. Undersökningen hade över 1 000 respondenter i åldern 18-70 år i Norge, Sverige, Danmark och Finland.  

Kontakter

Om oss

Apollo är en av Nordens ledande researrangörer med uppåt 500 medarbetare och en miljon resenärer årligen. Med oss kan kunder resa till hela världen, oavsett om de vill åka på en avslappnande sol- och badsemester, ta en träningsvecka i värmen eller spendera en weekend i någon spännande storstad. Vi arrangerar charterresor, träningsresor, cityresor och kryssningar och erbjuder dessutom säker bokning av flyg och hotell separat om kunden föredrar att själv sätta ihop sin resa.

Apollo bildar tillsammans med specialistarrangörerna Golf Plaisir, Lime Travel och Xtravel samt sportresorten Playitas, gruppen DER Touristik Nordic AB. Vi är sedan 2015 del av den privatägda tyska koncernen REWE med över 300 000 medarbetare. Apollo arbetar aktivt för hållbart resande och socialt ansvar och vi samarbetar med SOS Barnbyar, Ecpat, SOK (Sveriges Olympiska Kommitté) samt är fullvärdiga medlemar i DER Touristik Foundation. Apollo är Travelife-certifierade sedan 2015.

Följ Apollo

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Apollo

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye