Stockholms stad

Ny rektor på Kämpetorpsskolan

Dela

Mats Olsson blir ny rektor på Kämpetorpsskolan i Älvsjö. Han kommer närmast från Sjöängsskolan där han varit biträdande rektor.

Mats Olsson ser både magiska processer och samhällsnytta i skolans värld. I februari blir han rektor på Kämpetorpsskolan. Foto: Privat
Mats Olsson ser både magiska processer och samhällsnytta i skolans värld. I februari blir han rektor på Kämpetorpsskolan. Foto: Privat

Kämpetorpsskolan har cirka 950 elever i olika åldrar, från förskoleklass till och med årskurs 9. Skolan har byggts ut och kommer så småningom att ha cirka 1 000 elever.

Mats Olsson har varit biträdande rektor på Sjöängsskolan i åtta år och trivts mycket bra med det. Nu ser han fram emot nya utmaningar som rektor på Kämpetorpsskolan.

 – I början kommer det att handla väldigt mycket om att lära känna Kämpetorpsskolans organisation och alla människor som finns i den. Det blir mitt primära fokus. Kämpetorpsskolan är också en spännande arbetsplats eftersom den numera har elever i alla åldrar, ända upp till årskurs nio.

Magisk samhällsnytta

Mats Olsson har en bakgrund som lärare och skolledare men har även arbetat på Skolverket med kursplaner, nationella prov och betygsättning. Han tycker om att arbeta i skolans värld och ser både magi och samhällsnytta.

Möjligheten att spela en viktig roll i barn och ungas liv är det som gör att jag jobbar inom skolan. Att kunna bidra till någon form av samhällsnytta är viktigt för mig. Som anställd inom skolans värld är du också i en stimulerande miljö där det arbetar fantastiskt duktiga människor som gör ett imponerande arbete varje dag. Att få bevittna lektioner där eleverna är helt inne i den process som läraren skapar är faktiskt magiskt.

Växte upp på Gotland

Mats är född och uppvuxen på Gotland. Fram till årskurs sex gick han i en ganska liten skola på landet. Sedan blev det mycket bussåkning mellan hemmet, högstadiet i Slite och gymnasiet i Visby. Han har olika slags minnen av sin skolgång och tror att de har påverkat honom på olika sätt.

– Förutom på lektionerna var det en stor brist på vuxna bland eleverna. Min bild är att vuxna därför inte heller uppmärksammade fall av mobbing i någon större utsträckning. Där skulle jag vilja hävda att skolan idag är oerhört mycket bättre. Sedan kommer jag ihåg några lärare, framför allt en lärare jag hade på högstadiet, som jag tyckte var väldigt bra och som nog väckte tankar hos mig själv att kanske någon dag arbeta som lärare.

Fakta 

Mats Olsson blir ny rektor på Kämpetorpsskolan. Han tillträder i februari då nuvarande rektor går i pension.

Kontakt

Mats Olsson, mats.erik.olsson@edu.stockholm.se och 08-508 21 403.

 

Nyckelord

Kontakter

UtbildningsförvaltningenPresskontakter: Matilda Asp och Monica Eriksson

Ring 08 - 508 333 00 eller maila: info.utbildning@edu.stockholm.se

Anna Malm, tf samordnare på kommunikationsenheten, telefon 08-508 337 62 och anna.malm@edu.stockholm.se

Petra Nergårdh, tf kommunikationschef, 08-508 337 67 och petra.nergardh@edu.stockholm.se


Förvaltningen ansvarar för och driver kommunal förskoleklass, grundskola, anpassad grundskola, skolbarnsomsorg, gymnasieskola och anpassad gymnasieskola. Förvaltningen svarar för övergripande uppföljning av alla skolformer oavsett anordnare.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye