Friskis&Svettis

Ligg steget före på nyårsnatten

Dela

Mer än hälften av de nyårslöften som ges på nyårsnatten brukar handla om att börja träna. Det visar en ny undersökning från Verian (tidigare Kantar Public) som Friskis låtit göra. Många lovar också att tillbringa mer tid med nära och kära eller lära sig något nytt. Men bara en av tio håller vad de lovat, enligt samma undersökning.

Friskis menar att oddsen för alla tappra som siktar högt på nyårsnatten behöver förbättras. Därför sänker vi tröskeln till träning redan i december. 

- Många upplever att de startar sin träning i uppförsbacke i januari. Och det är inte så konstigt. December är årets mörkaste månad, ofta stressig och stillasittande på samma gång. Tid och pengar sinar fort. Därför öppnar vi upp träningsappen Friskis Go för hela svenska folket, säger Janna Hellerup Ulvselius, generalsekreterare för Friskis&Svettis. 

Med träningsappen Friskis Go har du ett stort träningsutbud i telefonen. Där finns hela träningspass, tips och inspiration för övningar i gymmet, utmaningar och program. Drygt 100 000 personer använder appen idag och ger den goda betyg. Under december månad kan vem som helst träna digitalt kostnadsfritt. 

- Vi ser i statistiken att många använder appen som inspiration för att både komma igång och utvecklas i sin träning. Korta träningspass utan redskap är populära, liksom program för att hitta en rutin i gymträningen. En tidigare nödlösning för någon som inte kunde gå till gymmet är idag ett uppskattat verktyg oavsett när och var du tränar, säger Tina Uppfeldt, som är chef för Friskis träningsutveckling. 

Människors anledning att träna är ofta personlig. Någon toppar formen för en bättre tid på skidloppet, någon annan vill stå väl rustad i VAB-ruari eller bara orka kuta till bussen. Oavsett vad du har för mål med träningen handlar det om att sänka tröskeln och få den att funka i ditt liv. Ta chansen, träna digitalt i december. Du kommer ligga steget före när du ger ditt nyårslöfte och hitta en hållbar träningsrutin.  

FAKTA FRISKIS GO
Friskis Go är Friskis&Svettis träningsapp. Under perioden 1-31 december 2023 bjuds hela Sverige in i träningsappen. Träningen är gratis året ut. Praktisk information hittar du här 


FAKTA UNDERSÖKNING VERIAN (TIDIGARE KANTAR PUBLIC)
1 042 intervjuer bland allmänheten 18-79 år i Sverige
21 november –23 november 2023

Tre av tio svenskar svarar att de varje år ger nyårslöften eller att det händer att de gör det.En av tio uppger att de brukar hålla sina nyårslöften. Män uppger i högre grad (15%) än kvinnor (8%) att de alltid håller sina nyårslöften. 

Över hälften svarar att de brukar ge nyårslöften om träning (56%). Personer i åldern 18–29 år svarar i högre grad än resterande åldersgrupper att de brukar ha: att lära sig något nytt som nyårslöfte (50 procent uppger det). 

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Friskis&Svettis träningsapp. Träning och inspiration direkt i mobilen oavsett om du är hemma eller på gymmet.
Friskis&Svettis träningsapp. Träning och inspiration direkt i mobilen oavsett om du är hemma eller på gymmet.
Ladda ned bild

Länkar

Följ Friskis&Svettis

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Friskis&Svettis

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye