Stockholms stad

Fritids- och framtidsmässan samlar utställare för barn och unga med funktionsnedsättning

Dela

Den 16 februari 2024 arrangerar Stockholms stad Fritids- och framtidsmässan i Eriksdalshallen. Mässan riktar sig till barn och unga med funktionsnedsättning och deras anhöriga. På mässan finns utställare som exempelvis funktionsrättsorganisationer, stadens fritidsgårdar, Kulturskolan samt olika föreningar. Besökare kan få information om utbildnings- och arbetsmöjligheter anpassat för personer med funktionsnedsättning. Dessutom kan besökare även pröva på en mängd olika aktiviteter som till exempel judo, bowling och dans.

Eriksdalshallens entré
Den 16 februari arrangeras Fritids- och framtidsmässan i Eriksdalshallen, Stockholm

– Det känns fantastiskt att samla stadens fritidsaktiviteter och visa upp alla framtidsmöjligheter som idag finns för barn- och unga med funktionsnedsättning. Målgruppen ska erbjudas en aktiv fritid precis som andra barn och unga. Och att samla utställare och aktörer på en och samma plats förenklar för barn och unga med funktionsnedsättning, deras anhöriga, skolor med flera att hitta fritidsaktiviteter, säger projektledare Maria Viljakka Walter.

Mässan arrangeras av Stockholms stad genom idrottsförvaltningen i samarbete med arbetsmarknads-, kultur- och stadsdelsförvaltningar samt Parasport Stockholm. Att besöka mässan är gratis. Du kan läsa mer om mässan och alla utställare på: Fritids- och framtidsmässa för dig som är 7–25 år - Stockholm

Datum:16 februari 2024

Tid: 10:00-19:00

Plats: Eriksdalshallen, Ringvägen 70, Stockholm.

För mer information kontakta Maria Viljakka Walter maria.viljakka.walter@stockholm.se

Nyckelord

Kontakter

IdrottsförvaltningenJenny Tirén Berg, kommunikationsansvarig

Vi öppnar staden som arena och erbjuder stockholmarna en stor variation av idrotts- och motionsmöjligheter för en aktivare livsstil. Främjar stadens idrotts- och friluftsliv och ger bidrag och stöd till idrottsföreningar. Ansvarar för bokning, drift och skötsel av stadens 450 idrottsanläggningar.

Tel:076-122 76 22jenny.tiren.berg@stockholm.se

Länkar

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov, driva företag eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye