Alecta

Alecta leder grupptalan mot First Republic Bank

Dela

Alecta kommer att leda grupptalan mot First Republic Bank med målet att få tillbaka så stor del som möjligt av det kapital som investerare förlorat.

Alecta har av en amerikansk domstol utnämnts att vara ledande kärande (Lead Plaintiff) i det pågående amerikanska grupptalansmålet relaterat till First Republic Bank.

– Vi har en plikt att vidta de rättsliga åtgärder vi kan för att få tillbaka så stor del som möjligt av kapitalet efter First Republics kollaps, säger Peder Hasslev, VD Alecta.

Processen drivs med hjälp av amerikanska processadvokater. Genom att ta en aktiv roll i denna process arbetar Alecta för att maximera storleken på det kapital som kan återvinnas för såväl Alectas räkning som för övriga deltagare i denna grupptalan.

Det är i dagsläget svårt att bedöma hur stora summor som är möjliga att återvinna och i en grupptalan av detta slag tar det normalt flera år innan en lösning nås.

Alecta deltar också passivt i grupptalan gentemot de amerikanska bankerna Signature Bank och Silicon Valley Bank, dessa leds dock av andra investerare.

Kontakter

Alecta är förvaltare av tjänstepension sedan 1917. Vårt uppdrag är att ge kollektivavtalade tjänstepensioner så stort värde som möjligt för både våra företags- och privatkunder. Det gör vi genom god avkastning, bra kundservice och låga kostnader. Vi förvaltar drygt 1200 miljarder kronor åt våra ägare som är 2,8 miljoner privatkunder och 35 000 företagskunder.

Följ Alecta

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Alecta

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye