Got Event

Ståuppkomikern Jo Koy till Scandinavium i maj

Dela

Den 8 maj kommer ståuppkomikern Jo Koy till Scandinavium i Göteborg. Det blir första gången som han uppträder på arenan. Biljetterna släpps på fredag den 15 december klockan 10.

Jo Koy kommer till Scandinavium den 8 maj nästa år.
Jo Koy kommer till Scandinavium den 8 maj nästa år.

–  Vi välkomnar Jo Koy till Scandinavium! Det är väldigt glädjande när artister, eller som i detta fall komiker, uppträder hos oss för första gången, säger Henrik Jutbring, evenemangschef på Got Event.

Så här skriver arrangören

Som en av dagens främsta ståuppkomiker har Jo Koy kommit långt från sin blygsamma start med uppträdanden på ett café i Las Vegas. Jo’s unikt igenkännbara humor hämtar inspiration från hans färgstarka familj och har nått alla typer av människor och resulterat i utsålda arenor världen runt.

Under 2022 inledde Koy sin världsturné Funny Is Funny med att sälja ut Climate Pledge Arena (över 14 000 biljetter) i sin hemstad Seattle och avslutade turnén med en utsåld show på Tacoma Dome (över 19 000 biljetter). Idag fortsätter han att slå försäljningsrekord på flera av de mest prestigefyllda arenorna runt om i världen, inklusive Mall of Asia Arena i Manila, The Forum i Los Angeles, Coca-Cola Arena i Dubai, ICC Theatre i Sydney, Radio City Music Hall i New York och FTX Arena i Miami för att nämna några få. I november förra året sålde Koy ut Madison Square Garden för första gången, vilket markerade ytterligare en milstolpe för komikern. 2017 slog Koy rekord för flest sålda biljetter av en enskild artist med 23 000 biljetter och 11 utsålda shower i The Neal S, Blaisdell Concert Hall i Honolulu. Som svar utropade Honolulu Mayor's Office den 24 november som ”Jo Koy Day”.

Koy medverkade nyligen i Universal Picture-filmen Easter Sunday, där en familj samlas för att fira påskdagen tillsammans. Komedin är baserad på Jo Koys livserfarenheter och ståuppkomik.

I september 2022 hade hans efterlängtade och fjärde Netflix-special, Live from Los Angeles Forum, världspremiär. Det är en uppföljning till Netflix-specialen Comin’ In Hot från 2019. Koy har även sen tidigare fyra högt raknade och framgångsrika stand-up-framträdanden på Comedy Central och Netflix. I juni 2020 släppte komikern Jo Koy: In His Elements på Netflix. Där tar Koy med sig skratt och beats till Manila och lyfter fram lokal kultur i en unik show med filippinsk-amerikanska komiker, dj:s och breakdansare.

2021 släppte Koy sin första självbiografi, Mixed Plate: Chronicles of an All-American Combo med Harper Collins Publishers. Självbiografin fick strålande recensioner. I denna roliga och gripande memoar avslöjar Koy berättelser bakom hans ståuppkomik: konflikten, dramat och skratten när han kämpar för att hitta sin plats i underhållningsbranschen, sitt hem och runt om i världen.

2019 nådde Jo Koy #1 på Billboardlistorna för sitt stand up-album Live From Seattle, och 2018 tilldelades han priset ”Stand-up Comedian Of The Year” på Just For Laughs Comedy Festival i Montreal.

För mer information besök Jokoy.com.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om oss

Got Event är Göteborgs Stads evenemangs- och arenabolag och driver några av Sveriges mest älskade arenor: Bravida Arena, Frölundaborg, Gamla Ullevi, Scandinavium, Valhallarinken, Ullevi, Valhallabadet, Valhalla IP och Valhalla Sporthallar. Starka varumärken som alla bidrar till att Göteborg upplevs som en attraktiv och spännande stad att bo i, att arbeta i och att besöka.

Vi arrangerar också - tillsammans med Svenska Ridsportförbundet - Gothenburg Horse Show som är en av världens främsta inomhustävlingar för ridsport.

Vi bedriver ett aktivt hållbarhetsarbete och allt vi gör genomsyras av hållbar utveckling. Vi är Miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas sedan 2004.

Varje år besöker cirka 2 miljoner människor ungefär 400 idrotts- och underhållningsevenemang på någon av våra arenor. Dessutom välkomnar vi årligen nästan en halv miljon badbesökare till Valhallabadet.

Bolaget omsätter cirka ungefär 200 miljoner kronor och vi är cirka 130 medarbetare som ger allt för att skapa bra förutsättningar för att genomföra evenemang i världsklass. Vi brukar säga att vi bidrar till att skapa magiska ögonblick!

Följ Got Event

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Got Event

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye