Uppsala kommun

Ombyggd trafikplats möjliggör fortsatt utveckling av Fullerö och Storvreta

Dela

Uppsala kommun och Trafikverket har kommit överens om medfinansiering för att bygga om trafikplats Fullerö. Genom en ombyggnad ska kapaciteten höjas och trafiksäkerheten förbättras. Samtidigt möjliggörs också busstrafik till Fullerö.

Bild på fyrfilig motorväg i kvällsljus
Foto: Johnér Bildbyrå

Genom ombyggnad av trafikplatsen ska kapaciteten ökas så att Storvreta och Fullerö kan byggas ut enligt den fördjupade översiktsplanen. Även den närliggande korsningen av väg 290 och Kometvägen ska göras om till cirkulationsplats, vilket möjliggör busstrafik och förbättrar säkerheten för såväl biltrafik som cyklister och fotgängare.

Medfinansieringsavtalet mellan Trafikverket och Uppsala kommun godkändes av kommunstyrelsens mark- och exploateringsutskott vid onsdagens sammanträde. Trafikverket kommer att stå för 13 miljoner kronor av kostnaden och Uppsala kommun står för 46 miljoner. Delar av kommunens kostnadsandel kommer att fördelas på de privata exploatörerna i befintliga och kommande exploateringsavtal.

– En ombyggd trafikplats är ett viktigt steg för den fortsatta utvecklingen av Storvreta och Fullerö. Med det här avtalet möjliggör vi för utökad busstrafik till Fullerö vilket kan innebära en viktig pusselbit som gör vardagen lättare för de som bor i det här området, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande.

När beslutet om medfinansiering nu är taget kan Trafikverket gå vidare med att fastställa vägplanen. Om inget oförutsett inträffar så beräknas ombyggnaden av trafikplatsen komma i gång i slutet av 2025 med en byggtid på omkring två år.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Uppsala är Sveriges fjärde största kommun med mer än 240 000 invånare. Här utvecklar vi Uppsala hållbart för att dagens och morgondagens invånare ska trivas och må bra. För här har vi nära till kunskap och samverkan. Här har vi nära till grönområden och inspirerande kultur. Här ska livet vara enkelt, tryggt och tillgängligt – för alla.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

Pressinbjudan: Byggstart för Gränby simhall11.6.2024 09:10:57 CEST | Pressinbjudan

Nu startar bygget av Gränby simhall. På fredagen den 14 juni tar kommunen tillsammans med Uppsalas simföreningar det symboliska första spadtaget vid Gränby sportfält. Den nya simhallen är en viktig del för att möta det ökade behovet av simidrott, simundervisning och allmänhetens bad i kommunen. Efter spadtaget har media möjlighet att intervjua och ställa frågor till representanter för kommunen och simföreningarna.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye