Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Följ med på kompetensmäklarens företagsmöten

Dela

Just nu är Norrköpings kommuns kompetensmäklare Anna Arkler ute på en besöksturné hos några av de största arbetsgivarna i Norrköping. Det är en del av Kompetensförsörjningsinitiativet som syftar till att fördjupa kommunens relation till näringslivet. Målet är bland annat att lyfta fram kommunens vuxenutbildningar och skapa lösningar för att möta näringslivets kompetensbehov.

Anna Arkler, kompetensmäklare Norrköpings kommun. Foto: Norrköpings kommun
Anna Arkler, kompetensmäklare Norrköpings kommun. Foto: Norrköpings kommun

- Jag vill undersöka hur kommunens vuxenutbildning kan möta de behov som finns, men också se över hur vi tillsammans kan arbeta för att attrahera sökande till utbildningssystemet. Vårt mål är att skapa långsiktiga lösningar som gynnar både näringslivet och invånarna i Norrköping, säger Anna Arkler, kompetensmäklare.

Mellan den 17 oktober-31 december kommer kommunens kompetensmäklare Anna Arkler att besöka drygt 20 företag i Norrköping. Under besöken kommer man bland annat att diskutera kompetensbehov och övergången till grön omställning. Arbetet fortsätter en bit in på 2024.

- Företagens behov kommer att vara centrala i vår dialog. Vi kommer samarbeta för att identifiera branschspecifika utmaningar, och därefter se vilka eventuella behov det finns av anpassade lösningar. Vi ska bland annat titta på hur företagen i samarbete med kommunen kan bidra till att attrahera personer som, genom insatser inom vuxenutbildningen, kan rustas för ett inträde i arbetslivet eller för en yrkesväxling som möter kompetensförsörjningsbehoven.

Media är välkommen att följa med på något av de inplanerade mötena. Vid intresse, kontakta Anna Arkler för mer information.

Kontakt:
Anna Arkler
Titel: kompetensmäklare Norrköpings kommun
Telefon: 011-15 39 07
­­­­­­­­­­­­­______________________________________________________________
Avsändare: Helena Jalkner, pressansvarig
Telefon: 0725-97 09 00

Norrköpings kommun har omkring 145 000 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 13 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering och medieteknik samt besöksnäring. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2022-2026 styrs Norrköpings kommun av borgerlig samverkan, som består av M, KD och L.

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye