Svenska Ishockeyförbundet

Juniorkronorna spelar 2024 IIHF Junior-VM i Göteborg 26 december till 5 januari

Dela

Magnus Hävelid, förbundskapten för Team 20/Juniorkronorna, har tagit ut truppen som ska spela 2024 IIHF Junior-VM i Göteborg, 26 december till 5 januari. Truppen samlas i Ängelholm 13 december.

– Det börjar närma sig och vi ser fram emot att samlas om en vecka. Det är säsongens stora höjdpunkt för Juniorkronorna men också ett viktigt arrangemang för svensk ishockey. Vi är förhoppningsfulla inför turneringen, men också medvetna om att vi behöver maximera vår prestation för att nå ett bra resultat, säger Magnus Hävelid, förbundskapten för Juniorkronorna.

Senaste JVM slutade med en fjärdeplats för Juniorkronorna. Nio av spelarna som var med då är med i årets trupp.

– En stor del har erfarenhet från förra årets turnering och har fått känna på vad det är som krävs för att nå långt. De har dessutom stor erfarenhet att ta med från U18-VM-guldet 2022 respektive U18-silvret 2023, avslutar Magnus Hävelid.

Truppen

Målvakter
1 Kevin Reidler, Dubuque Fighting Saints
30 Melker Thelin, IF Björklöven
35 Hugo Hävelid, Djurgårdens IF

Backar
2 Elias Pettersson, Örebro HK
3 Elias Salomonsson, Skellefteå AIK
4 Axel Sandin-Pellikka, Skellefteå AIK
5 Mattias Hävelid, Linköping HC
6 Anton Johansson, Leksands IF
8 Jakob Norèn, MoDo Hockey
24 Tom Willander, Boston University

Forwards
10 Fabian Wagner, Linköping HC
11 Isac Born, Frölunda HC
12 Noah Östlund, Växjö Lakers HC
15 David Edstrom, Frölunda HC
16 Felix Unger Sörum, Leksands IF
18 Filip Bystedt, Linköping HC
19 Rasmus Rudslätt, AIK
20 Liam Öhgren, Färjestads BK
21 Zeb Forsfjäll, Skellefteå AIK
22 Anton Wahlberg, IF Malmö Redhawks
23 Jonathan Lekkerimäki, Örebro HK
25 Otto Stenberg, Frölunda HC
27 Oskar Pettersson, Rögle BK

Media under JVM

Media manager under JVM är Linus Hugosson. Under JVM skapas en mediachatt där media managern skickar ut löpande info. Vill du vara med i chattgruppen, hör av dig till Linus Hugosson på 070-44 50 444 eller linus.hugosson@swehockey.se

Program

Juniorkronorna samlas 13 december i Ängelholm för träningsläger inför årets Junior-VM. Första träningen sker 14 december kl 10-12 i Catena Arena med tillgänglighet för media efteråt. Kontakta Linus Hugosson om du önskar bevaka denna eller någon annan av träningarna i Ängelholm.

Träningslandskamper

Tisdag 19 december
16.30 Sverige-Schweiz Catena Arena

Torsdag 21 december
18.00 Sverige-USA Catena Arena

JVM, gruppspel

Tisdag 26 december
19.30 Sverige-Lettland Scandinavium

Torsdag 28 december
19.30 Tyskland-Sverige Scandinavium

Fredag 29 december
19.30 Kanada-Sverige Scandinavium

Söndag 31 december
14.30 Sverige-Finland Scandinavium

Kontakta media manager Linus Hugosson för mer information om träningar under JVM-samlingen.

Om 2024 IIHF Junior-VM

Årets Junior-VM för herrar inleds 26 december i Göteborg. Sverige spelar i Grupp A tillsammans med Lettland, Tyskland, Kanada och Finland. Grupp B består av USA, Tjeckien, Slovakien, Schweiz och Norge. Grupp A spelas i Scandinavium, medan Grupp B spelas i Frölundaborg.

Arrangörer för 2024 IIHF Junior-VM är Svenska Ishockeyförbundet i nära samverkan med Got Event, Göteborg & Co, Frölunda Hockey Club och Göteborgs Ishockeyförbund.

Spelschema och övrig information här https://www.iihf.com/sv/events/2024/wm20

Nyckelord

Kontakter

Dokument

Svensk Ishockey – tillsammans tar vi ansvar och skapar passion, framgång och glädje i vardagen. Svenska Ishockeyförbundet bildades den 17 november 1922. Medlem i Sveriges Riksidrottsförbund sedan starten och i Internationella Ishockeyförbundet (IIHF) sedan 1912. Vi är en av de mest framgångsrika idrotterna i Sverige och en av de mest framgångsrika inom vår idrott i världen. Det ska vi fortsätta att vara. Svensk Ishockey ska också vara en samlande kraft och bidra till att bygga vårt framtida samhälle. Svenska Ishockeyförbundet är ett av Sveriges största idrottsförbund med 392 föreningar i 22 distrikt och drygt 68 000 spelare och domare. 2 301 ishockeylag samsas i 363 ishallar runt om i landet. Om Svenska Ishockeyförbundets pressmeddelanden Den som vill ändra, lägga till eller ta bort E-postmottagare meddelar detta till info@swehockey.se

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye