Danderyds kommun

Danderyd får priset Årets Nyföretagarkommun 2023

Dela

Danderyds kommun blev i dag utsedd till Sveriges bästa kommun för nyföretagande. Danderyd prisas för sina insatser att få fler att starta företag och det arbete som görs för ett jämställt företagande och entreprenörskap i alla åldrar.

Harry Goldman, VD NyföretagCentrumoch Annika Holst, rådgivare NyföretagarCentrum, Anna Wallin, Näringslivschef Danderyds kommun och Birgitta Lindgren (L), 1:e vice ordförande i kommunstyrelsen, Danderyds kommun och Boo Gunnarsson, företagarexpert på Visma Spcs
Harry Goldman, VD NyföretagCentrumoch Annika Holst, rådgivare NyföretagarCentrum, Anna Wallin, Näringslivschef Danderyds kommun och Birgitta Lindgren (L), 1:e vice ordförande i kommunstyrelsen, Danderyds kommun och Boo Gunnarsson, företagarexpert på Visma Spcs

Utmärkelsen Årets Nyföretagarkommun 2023 delas ut sedan 2005 av Nyföretagarcentrum Sverige och Visma Spcs. Danderyd var i år en av åtta nominerade kommuner till priset och lyfts av juryn fram som en god förebild.

- Jag är oerhört stolt över att Danderyd får utmärkelsen Årets nyföretagarkommun 2023. Vi är en av Sveriges mest företagstäta kommuner och denna utmärkelse är ytterligare ett bevis på att det i grunden finns ett gott företagsklimat och bra förutsättningar här, säger Hanna Bocander (M), kommunstyrelsens ordförande i Danderyd.

Näringslivschef Anna Wallin fick i dag ta emot utmärkelsen tillsammans med en prischeck på 100 000 kronor, som ska gå till ett initiativ som inspirerar och stärker lokala entreprenörer.

- Danderyd har ett blomstrande och småskaligt näringsliv. En av våra styrkor är den goda samverkan kommunen, våra skolor och Nyföretagarcentrum har med företagarna och företagarföreningar. Från kommunens sida vill vi ge bra förutsättningar för våra företag att växa genom en god dialog, lyhördhet för hur vi kan förbättra vårt bemötande och skapa lokala arenor för tillväxt. Vi har under två års tid satsat på att utbilda kvinnliga företagare i investerande och på så sätt möjliggjort för flera lokala tillväxtföretag att pitcha företagsidéer för potentiella investerare i Danderyds draknäste, förklarar Anna Wallin.

Annika Holst på Nyföretagarcentrum i Danderyd vill lyfta fram projekt med fokus på att stötta unga nyföretagare:

- Vi vill stötta ungdomar, som driver sitt första UF-företag och kan vara brygga när de vill fortsätta sin företagsresa. Det är viktigt att visa att det är ett positivt framtidsval, både för enskilda och samhället, att driva företag.

Juryns motivering:

”Årets Nyföretagarkommun är inspirerande i sin tydliga ambition och sitt arbete för att satsa på nyföretagandet och då skapa ett helt jämställt näringsliv i kommunen. Med imponerande initiativ för att stärka kvinnors företagande, hur riskkapital placeras och kommunens framåtblickande projekt riktade mot unga entreprenörer, illustrerar de hur man skapar ett mer inkluderande, hållbart och kraftfullt företagsklimat för framtiden. Genom att uppmuntra och stödja människors ambitioner, inte bara som en nödvändighet utan som ett attraktivt karriärval, har de bidragit till en kultur där entreprenörskapet blomstrar. Det är den här typen av helhetstänkande – att kombinera ett gynnsamt företagsklimat med positiva attityder och konkreta åtgärder – som gör att Danderyds kommun är Årets Nyföretagarkommun 2023.”

Kontakt:

Anna Wallin, näringslivschef, Danderyds kommun

08-568 914 29

anna.wallin@danderyd.se

Harry Goldman, VD, NyföretagarCentrum Sverige

070-6610454
harry.goldman@nyforetagarcentrum.se

Kontakter

Följ Danderyds kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Danderyds kommun

Första spadtaget för Danderyds egna korttidsboende11.12.2023 15:06:53 CET | Pressmeddelande

Danderyds kommun bygger sitt första egna korttidsboende för att möta det ökande behovet med allt fler äldre. – Detta symboliska spadtag signalerar att vi äntligen startar byggnationen av vårt nya korttidsboende. Danderyd ska vara den bästa kommunen att leva, bo och verka i – även som äldre och anhörig. Vi behöver då möta invånarnas behov genom hela livet, säger Hanna Bocander (M), kommunstyrelsens ordförande.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye