Almega

Akademikerförbunden och Unionen avslutar Almegas avtalsrörelse

Dela

Almega Tjänsteföretagen har i dag tecknat nytt kollektivavtal för revisions- och konsultföretag med Akademikerförbunden och Unionen. Avtalen är också de sista av drygt 130 kollektivavtal som Almega tecknat i årets avtalsrörelse.

Gabriella Forsell, avtalsansvarig förhandlare, Almega Tjänsteföretagen
Gabriella Forsell, avtalsansvarig förhandlare, Almega Tjänsteföretagen

– Tillsammans med våra fackliga motparter har vi genom konstruktiva förhandlingar tagit ansvar och tecknat ytterligare kollektivavtal inom det så kallade märket, säger Gabriella Forssell, avtalsansvarig förhandlare på Almega Tjänsteföretagen.

De nya kollektivavtalen sträcker sig över 24 månader med en total kostnadsökning på 7,4 procent. Inom kostnadsramen ryms även pensionsavsättningar samt den särskilda höjningen av lägstalönerna 2024. Avtalen berör omkring 11 000 årsanställda tjänstemän vid närmare 150 medlemsföretag.

 

Almega strävar efter de bästa förutsättningarna för både företagare och medarbetare. Att erbjuda attraktiva villkor är avgörande för tjänste­företagens framgång. Tillsammans skapar vi en bra arbetsmarknad: under avtalsförhandlingarna, men framförallt varje dag på arbetsplatserna i samtal mellan företagare och medarbetare. I avtalsrörelsen 2023 tecknar Almega sammanlagt 130 avtal, flest av alla arbetsgivarorganisationer.

Om oss

För kontakt:
Almegas pressjour på telefon 08-762 70 40

Om Almega:
Almega - Sveriges största arbetsgivar- och branschorganisation för tjänsteföretag, är en förbundsgrupp som har drygt 11 000 medlemsföretag med sammanlagt närmare 600 000 anställda. Medlemsföretagen representerar ett 60-tal branscher inom den svenska tjänstesektorn. Almega är den största förbundsgruppen inom Svenskt Näringsliv och förhandlar allra flest kollektivavtal i Sverige. Mer information finns på www.almega.se.

Följ Almega

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Almega

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye