Hyresgästföreningen Region Norrland

Klart med ny hyra för Årehus hyresgäster

Dela

Hyresförhandlingarna mellan Hyresgästföreningen och allmännyttiga Årehus är nu klara. Överenskommelsen gäller från och med den 1 januari 2024 och innebär att hyrorna för cirka 400 lägenheter höjs med 4,99 procent.

Hasse Dahl, förhandlare
Hasse Dahl, förhandlare Foto: Lisa Björk

Överenskommelsen är den första som görs med ett allmännyttigt bostadsbolag i länet avseende 2024 års hyreshöjning. Hyresförhandlingarna har förts i ett gott samtalsklimat.

– Det känns tungt att skriva under avtal som innebär tuffa hyreshöjningar, när vi vet att det blir en tuff smäll ekonomiskt för många. Hyresgästerna kommer dock inte att drabbas av retroaktiva hyreshöjningar, något som varit viktigt för oss i förhandlingarna, säger Hyresgästföreningens förhandlare Hasse Dahl.

Överenskommelsen omfattar cirka 400 lägenheter. Årehus yrkade ursprungligen på en hyreshöjning med 11,9 procent.


För mer information:
Hasse Dahl, förhandlare, 076-798 08 64

Kontakter

Hyresgästföreningen är en demokratisk medlemsorganisation för dagens och morgondagens hyresgäster. Vi är partipolitiskt obundna och har över en halv miljon hushåll som medlemmar. Det gör oss till en av Sveriges största folkrörelser och den främsta företrädaren för hyresgästerna. Vårt uppdrag är allas rätt till en god bostad till rimlig kostnad. Dessutom ska alla hyresgäster garanteras ett boende med trygghet, inflytande och gemenskap.

Följ Hyresgästföreningen Region Norrland

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hyresgästföreningen Region Norrland

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye