Adda

Adda kraftsamlar för ökad digitalisering

Dela

Genom att intensifiera arbetet, tillsätta fler kompetenser och ta fram nya arbetssätt ska flera välfärdsutmaningar lösas. Addas styrelse ger bolagets vd Monica Skagne i uppdrag att driva ett riktat digitaliseringsuppdrag med start omgående.

Monica Skagne, vd Adda
Monica Skagne, vd Adda

- Digitalisering är en förutsättning för att lösa fleravälfärdsutmaningar. Kompetens- och arbetskraftsbrist och det accelererande välfärdsbehovet som kommuner och regioner i Sverige står inför, är några av utmaningarna. Genom att samla den kompetens som finns på Adda och förstärka med ytterligare resurser kan vi ta fram flera lösningar till kommuner och regioner, säger styrelseordförande Elin Norén.   

Kraftsamlingen sker genom att förstärka verksamhetsområdet digitalisering och tillgängliggöra flera tjänster. Tjänsterna kommer att paketeras med både system, stöd och kompetenshöjande insatser för att bättre motsvara behoven. Adda vill med detta knyta sina tjänster närmare både kunder och näringslivet för att stärka kommuner och regioners förmåga till innovation. 

- De lösningar som finns i näringslivet idag behöver komma till användning hos kommunerna och regionerna. Genom en fokuserad satsning kan vi paketera och erbjuda fler lösningar som snabbt kan implementeras och komma till nytta. Vi kommer att knyta flera personer till oss som har spetskompetens inom digitaliseringsområdet, men även effektivisera resurser och arbetssätt. Vi behöver komma närmare marknaden och hitta nya lösningar som skapar nytta för våra kunder, säger Monica Skagne, vd för Adda. 

Inledningsvis innebär kraftsamlingen att utveckla Addas befintliga tjänster och ta fram nya för att möta behovet av digitalisering inom HR-, ekonomi-, styr- och ledningsprocesser och att utöka lärande och utbildning samt ett fokuserat arbete mot välfärdsbrottslighet.

- Addas erbjudanden mot kommuner och regioner i Sverige ska bli mer tillgängliga och vi kommer kunna vara tydligare med vad vi kan erbjuda genom våra tjänster, säger Monica Skagne.   

Addas roll blir genom detta centralt kopplad till den nationella strategin för digitalisering av välfärden och samordnas med Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) och dess övriga bolag.

Nyckelord

Kontakter

Om oss

Adda är ett företag inom SKR som erbjuder tjänster och produkter inom digitalisering, hållbar försörjning och kompetensutveckling. Vi skickliggör våra kunder genom att utveckla kompetens och förmåga att ställa om. Det ger hela välfärden möjlighet att spara både tid och pengar.

Följ Adda

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Adda

Nya villkor för hållbara leveranskedjor5.3.2024 07:35:00 CET | Pressmeddelande

Efter nära tre år och en omfattande konsultationsrunda lanseras de nya villkoren för hållbara leveranskedjor, framtagna i nära samarbete mellan Adda och Regionernas Nationella kansli för hållbar upphandling. Villkoren är i linje med FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter samt OECD:s riktlinjer om tillbörlig aktsamhet för ansvarsfullt företagande. Samtidigt lanseras ett webbaserat stöd för att underlätta för upphandlande organisationer och leverantörer att motverka riskerna i leveranskedjorna.

Adda bidrar till utveckling för att bekämpa välfärdsbrottslighet19.12.2023 08:29:00 CET | Pressmeddelande

Addas inlämnade förslag till försöksverksamhet för att motverka välfärdsbrottslighet är ett av fem som lämnats över till civilminister Erik Slottner. Förslaget om försöksverksamhet syftar till att på ett mer effektivt sätt ta del av information om leverantörer och identifiera nya uteslutningsgrunder. Genom fördjupade kontroller kan oseriösa aktörer stängas ute från ramavtal redan i upphandlingen. Utredningen fick in knappt 90 förslag på försöksverksamheter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye