Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

Ocean Outdoor ny partner till Sveriges Paralympiska Kommitté

Dela

Sveriges Paralympiska Kommitté (SPK) och Ocean Outdoor Sweden AB har tecknat ett samarbetsavtal där Ocean Outdoor blir officiell sponsor och mediepartner till SPK. Avtalet är treårigt och sträcker sig över Paralympics i Paris 2024 och Milano/Cortina 2026.

Från vänster: Tomas Sandö Brandt (SPK), Rebecca Fyhr (SPK), Martin Landeby (Ocean Outdoor) och Johan Lööf (Ocean Outdoor)
Från vänster: Tomas Sandö Brandt (SPK), Rebecca Fyhr (SPK), Martin Landeby (Ocean Outdoor) och Johan Lööf (Ocean Outdoor)

- Vi är förstås väldigt stolta och glada över den här möjligheten att långsiktigt vara med och skapa en ny plattform för människors interaktion med svenska paralympier, de paralympiska spelen och andra partners som stöttar den svenska paralympiska rörelsen. Ett av våra gemensamma mål är att engagera och uppmärksamma de paralympiska spelen på hemmaplan. I det arbetet kommer Ocean Outdoor ha en nyckelfunktion, säger Johan Lööf, Market Lead, Ocean Outdoor Sweden AB. 

Ambitionen är att utnyttja kraften i Ocean Outdoors expertis och erfarenhet för att synliggöra budskap för att bygga engagemang och nationell support till den svenska truppen inför, under och efter de kommande paralympiska spelen.  

- För oss är samarbetet med Ocean Outdoor en fantastisk möjlighet att skapa kännedom om Paralympics och bygga förebilder som inspirerar morgondagens paralympier. Ocean Outdoor ger oss också möjlighet att kroka arm med våra andra partners och helt nya möjligheter att nå ut, säger Rebecca Fyhr, kommunikation- och marknadschef, Sveriges Paralympiska Kommitté. 

För frågor  

Sveriges Paralympiska Kommitté 
Rebecca Fyhr 
070-223 01 90 
rebecca.fyhr@parasport.se 

Ocean Outdoor Sweden AB 
Johan Lööf 
073-514 97 92 
johan.loof@oceanoutdoor.se 

Om Ocean Outdoor 

Ocean Outdoor verkar inom OOH (Out of Home) och är ledande aktör inom DOOH (Digital Out of Home) i Sverige.  

Ocean Outdoor tillämpar ”The Art of Outdoor®” genom att skapa nya och inspirerande upplevelser för ambitiösa varumärken. 

The Art of Outdoor®  är företagets fokus på målgrupper och platser, där de genom att använda den senaste tekniken, analyserna och datan – paketerar innovativa, kreativa och leveranssäkra genomföranden.

Nyckelord

Kontakter

Sveriges Paralympiska Kommitté (SPK) är den svenska idrottsrörelsens högsta instans i paralympiska frågor. SPK:s uppgift är att utveckla och värna om den paralympiska rörelsen i Sverige.

Den huvudsakliga uppgiften för Sveriges Paralympiska Kommitté är att förbereda och leda det svenska deltagandet i Paralympics och att utveckla konkurrenskraftiga svenska trupper till kommande spel.

Paralympics eller Paralympiska spelen är motsvarigheten till OS och Olympiska spelen. I Paralympics tävlar idrottare med rörelsenedsättning, synnedsättning eller intellektuell funktionsnedsätning och spelen arrangeras i anslutning till Olympiska spelen på samma ort.

Det finns 28 paralympiska idrotter på det paralympiska programmet. Första sommarspelen arrangerades 1960 i Rom medan det första vinterspelet arrangerades i Örnsköldsvik 1976.

Följ Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

2 av 3 paralympier funderar på att sluta – lever på existensminimum20.5.2024 13:57:55 CEST | Pressmeddelande

Två av tre svenska paralympier funderar på att avsluta sina idrottskarriärer på grund av att den ekonomiska situationen inte är hållbar. Det visar en färsk undersökning från Sveriges Paralympiska Kommitté som släpps idag, med 100 dagar kvar till Paralympics i Paris. För att få ekonomin att gå ihop arbetar 80 % av de tillfrågade vid sidan av sin idrottskarriär, ofta på heltid.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye