Göteborg & Co AB

Nu börjar hockeyfesten i Göteborg – Junior-VM lämnar avtryck både i och utanför arenorna

Dela

Den 26 december till 5 januari är det dags för junior-VM i ishockey, och mycket händer både i och utanför rinken. Det blir gratismatcher för hundratals fritidsbarn, gemenskap i Fanzone och seminarium i hockeykultur för ledare. Allt i ett led i VM-arrangörens satsning på hållbarhet och inkludering.

Kvällsbild på Scandinavium med Gothia Towers hotel i bakgrunden
Foto: Jorma Valkonen

Jullovsöppet fritids erbjuds matchbiljetter gratis

Totalt har 537 fritidsbarn från 22 jullovsöppna fritids i Göteborgsområdet anmält sig till de två gratismatcherna som har erbjudits av Svenska Ishockeyförbundet, arrangör av Junior-VM. Detta är en av många satsningar för att göra ishockeyn mer tillgänglig för alla. Matcherna som eleverna har bjudits in till spelas på Frölundaborg den 27 och 29 december.

– Vi ville ta med våra fåtal elever som vi har på fritids under mellandagarna på något stort och spektakulärt. Ett event som ger eleverna något att prata om hemma, om hur roligt det är på fritids och att gå på hockey, säger Tobias Fridlund, fritidspedagog på Lerlyckeskolan.

Fanzone på Corner Gothia Towers vid Korsvägen

För den som vill ladda upp inför matcherna är Fanzone på restaurang Corner i Gothia Towers det perfekta stället. Fanzone har öppet under hela mästerskapet och kommer, förutom att visa matcherna, också erbjuda liveunderhållning av bandet Lady Oh inför Sveriges matcher.

– För oss har det varit en självklarhet att skapa en fanzone där både göteborgare och hitresta kan samlas och ladda upp inför matcherna. Och med tanke på att många av de mest attraktiva matcherna redan sålt slut känns det extra kul att vi kan erbjuda möjligheten att se JVM på skärmar hos oss på Corner, säger Lena Kallevik, Director of Restaurants, Event & Creative Content, Gothia Towers Svenska Mässan.

Nästa generations hockeykultur – ett seminarium för att skapa förändring
Den 3 januari bjuder Svenska Ishockeyförbundet in till ett seminarium som en del i projektet Känslopucken, där fokus ligger på att förbättra hockeykulturen för framtida generationer. En av talarna under seminariet är Erik Granqvist, tidigare elithockeyspelare och expertkommentator på Viaplay, som sedan länge föreläser i ämnet och som gav ut boken Inkilad tidigare i år.

Utöver ovanstående initiativ, att engagera och inkludera fler, har följande också skett som ett steg i att skapa legacy efter ett stort mästerskap:

  • Tillgänglighetsutbildning
    Inför junior-VM har alla 400 volontärer, all junior-VM-personal och all involverad personal på Got Event genomfört en tillgänglighetsutbildning tillsammans med Eddie Wheeler, sakkunnig i tillgänglighetsfrågor.
  • Hållbarhetscertifiering
    För första gången inom ishockeyn får ett mästerskap certifieringen Hållbart Evenemang. Detta efter en stor gemensam satsning på hållbarhet från samtliga organisationer bakom junior-VM i Göteborg.
  • Utbildning av ledare
    Som en del i projektet Känslopucken, där fokus legat på de vuxna som är ansvariga för att skapa trygga miljöer där barn och ungdomar kan trivas och utvecklas, genomfördes en utbildning av lokala ledare med mål att ge verktyg för att skapa en schysst kultur. Utbildningen kommer fortsättningsvis att genomföras löpande varje år.

Arrangör för junior-VM i ishockey 2024 är Svenska Ishockeyförbundet i nära samverkan med Got Event, Göteborg & Co, Frölunda Hockey Club och Göteborgs Ishockeyförbund.

Kontakter

Om oss

Göteborg & Co:s mål är att få fler att upptäcka och välja Göteborg.
Det görs genom att i bred samverkan leda och driva utvecklingen av Göteborg som hållbar destination, så att alla som lever och verkar här gynnas av en växande besöksnäring.

Göteborg & Co är moderbolag i klustret Turism, Kultur & Evenemang där Liseberg, Got Event och Göteborgs Stadsteater ingår. Göteborg & Co är en del av Göteborgs Stad.

Ladda ner bilder från vår mediabank.

Följ Göteborg & Co AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Göteborg & Co AB

Stark lineup på Kungstorget, nya festivalplatser och storsatsning på engångsfritt - nu släpps programmet för Göteborgs Kulturkalas 202418.6.2024 09:03:15 CEST | Pressmeddelande

Magnus Uggla, Miriam Bryant, Medina, The Hellacopters och Loreen är klara för Göteborgs Kulturkalas den 29 augusti – 1 september. Nytt för i år är dansband i Nordstan, festivalområdet Grönsakstorget med fokus på unga, familjeområde på Slottsskogsvallen och en engångsfri Streetfoodfestival. Nu är hela programmet släppt. Som vanligt är Kulturkalaset gratis och öppet för alla.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye