Lidl Sverige

Lidls torrjäst bäst och billigast i nytt test

Dela

I ett nytt test av Råd & Rön undersöks sex sorters torrjäst i dess påverkan av jäsning och konsistens på brödet. I sammanvägningen av alla resultat står det klart att Lidl Sveriges torrjäst Belbake får utmärkelsen Bäst i test. I kombination med detta är Belbake även testets billigaste jäst och får även utmärkelsen Bra köp.

Att välja rätt jäst påverkar resultatet av det bröd du bakar. Torrjäst är dessutom ett utmärkt komplement att ha hemma i skafferiet med tanke på dess långa hållbarhet. När Råd & Rön nyligen testade sex olika sorters torrjäst jämfördes de under liknande förutsättningar – med samma ingredienser och temperatur. När alla resultat vägdes samman tilldelades Lidl Sveriges Belbake både utmärkelsen Bäst i test och Bra köp.

- De senaste månaderna har verkligen varit positivt överväldigande när det gäller antalet produkter som har toppresterat. Oavsett vilken kategori som tar förstaplatsen känner vi samma stolthet. Att dessutom erhålla två utmärkelser i samma test, både Bäst i test och Bra köp, gör oss ödmjukt tacksamma. Dessa två utmärkelser visar tydligt vad vi står för - högsta kvalitet till branschens bästa pris," säger Marko Staglicic, Inköpsdirektör på Lidl Sverige.

Lidl Sveriges Belbake torrjäst kostar 8 kronor för 42 g med ett kilopris på 180,00 kronor.

Belbake – torrjäst (Fyra av fem plus)
Motivering:

”Snyggast skorpa blir det på brödet som bakas med jäst från Lidls märke Belbake.”

”Bäst i test är Lidls Belbake, som ger bra konsistens både när det gäller bröd bakat med vetemjöl och bröd bakat med glutenfri brödmix.”

”Belbake är också testets billigaste jäst och får även utmärkelsen Bra köp.”

Kontakter

Vid övriga frågor (kundtjänst)

http://www.lidl.se

Tel:020-190 80 70

Om oss

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 204 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Boden i norr. Sammanlagt arbetar drygt 5000 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Barkarbystaden i Järfälla kommun och vi har tre centrallager belägna i Halmstad, Rosersberg och Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

Matriket manifesterar betydelsen av svenskt27.2.2024 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Matriket är idag det varumärke som har det bredaste sortimentet med enbart produkter Från Sverige. Under mars sänker Lidl priset på alla Matriket-produkter med minst 20 procent för att ännu fler hushåll ska upptäcka den höga kvaliteten och det breda utbudet av svenska livsmedel. Ett år efter lanseringen av Lidl Sveriges varumärke “Matriket” finns det cirka 200 Matriket-produkter i Lidls sortiment – allt från yoghurt och havrekuddar till falukorv och matvete.

Lidls falukorv väcker barndomsminnen – Bäst i test!6.2.2024 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Lidl Sveriges falukorv från det egna varumärket Matriket får i en ny testbedömning högst betyg och tilldelas utmärkelsen bäst i test. Testet, utfört av en panel om tio deltagare, gjordes på ett urval av korvar från olika livsmedelskedjor. Lidl Sveriges falukorv från det egna märket Matriket gick hem hos hela panelen med fina omdömen som ”Smakade som jag minns att falukorv smakade när jag var barn”.

Lidl Sverige skänker 424 839 kr till Sveriges Stadsmissioner1.2.2024 10:00:00 CET | Pressmeddelande

Som en del av julkampanjen under november och december hade Lidl Sverige en tillfällig artikel i sitt sortiment, närmare bestämt en gosig tvättbjörn, till försäljning i samtliga av livsmedelskedjans 205 butiker. Lidl Sverige beslutade att skänka alla försäljningsintäkter från tvättbjörnen vidare och nu står det klart att hela 424 839 kr går till Sveriges Stadsmissioners verksamhet runtom i landet. Gåvan kommer att vara öronmärkt för att stödja barnfamiljer i utsatthet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye