Ticket

Kraftigt ökat bokningsläge i december månad

Dela

December månad präglas av en betydande ökning i bokningsaktiviteten jämfört med samma period 2019, som betraktas som ett referensår för normalresande. Enligt den senaste statistiken från resebyrån Ticket har bokningsläget ökat med imponerande 31 procent, vilket indikerar en tydlig återhämtning inom resebranschen. Något som även avspeglas i den årliga statistiken där 2023 hamnade på tre procent över 2019.

Denna markanta ökning i bokningsaktiviteten utgör ett tydligt positivt tecken för resebranschen och signalerar en stark vilja bland svenskar att återvända till att utforska världen. Trots de ekonomiska utmaningarna och den osäkerhet som präglar världsläget har reslusten inte minskat. Tvärtom verkar det som att människor är mer benägna än någonsin att se framåt och planera sina kommande resor.

Även i ljuset av globala utmaningar och ekonomisk osäkerhet framgår det klart att människor fortfarande uppskattar möjligheten att utforska världen. Reslusten framstår som en kraftfull motivation som överstiger de aktuella problemen, säger Vincent Goodbrand, PR- och Kommunikationsansvarig på Ticket.

De mest eftertraktade resmålen för månaden inkluderade Gran Canaria, Bangkok och överraskande nog, Malaga. Trots Malagas låga placering 2019 har den spanska staden klättrat upp och intagit tredjeplatsen i år. Gran Canaria håller fast vid sin position som det mest bokade resmålet under november månad. Den varma ön i Atlanten fortsätter att attrahera resenärer med sina soliga stränder och rika kultur. Bangkok, en stad som aldrig tycks tappa sin popularitet, intar andraplatsen och lockar resenärer med sin pulserande atmosfär och unika charm.

Vädret har varit mycket fram och tillbaka under december, mycket snö och regn leder till att man vill ha sol och bad, de tre mest populära resmålen bekräftar detta, säger Vincent Goodbrand.

Malaga, som överraskande intagit tredjeplatsen på listan, har växt till ett allt mer åtråvärt resmål. Staden är berömd för sina konstgallerier, historiska platser och enastående matupplevelser. Den stigande populariteten kan möjligen härledas till resenärernas önskan att utforska nya och unika destinationer.

Dessa destinationer bokar vi i december månad:

  1. Gran Canaria (1)
  2. Bangkok (2)
  3. Malaga (9)
  4. London (6)
  5. Barcelona (Ny)
  6. Teneriffa (5)
  7. Phuket (7)
  8. Berlin (Ny)
  9. Mallorca (Ny)
  10. Alicante (Ny)

Källa: Tickets bokningsstatistik, resor bokade under december månad 2023 jämfört med 2019. Siffror inom parentes visar placering 2019.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ticket Privatresor är Nordens största privatresebyråkedja med en omsättning på ca 6,5 miljarder kr, som ägs av det privata investmentbolaget Braganza. Under varumärkena Ticket, Airngo och Charter erbjuder vi marknadens bästa utbud av resor från över 400 olika flygbolag, charterbolag, researrangörer, rederier, hotell och hyrbilsföretag. Verksamheten drivs idag genom 16 sajter i 10 länder tillsammans med ett 70-tal butiker i Sverige och Norge där online och butik samverkar under en omnikanal-strategi. Marknadsandelen uppgår till cirka 25 procent av alla privatresor sålda genom fysiska resebyråer och nätresebyråer i Sverige. Bolaget har ca 350 årsanställda.

Följ Ticket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ticket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye