Ticket

Ökad efterfrågan på inrikesflyg efter snökaos

Dela

Det senaste snökaoset i Sverige har kraftigt påverkat landets transportsystem och lett till en betydande ökning i sökningarna på inrikesflyg. Enligt nyligen släppta siffror från resebyrån Ticket har intresset för inrikesflyg ökat med 143 procent jämfört med föregående veckas lågpunkt. Den snabba ökningen antyder att resenärer söker alternativa transportalternativ i ljuset av de påverkade tåg- och vägförhållandena.

Motorväg täckt i snö

Efter att ha tampats med ett omfattande snökaos under de senaste dagarna har resenärer runtom i landet stött på allvarliga problem inom tågtrafiken och kämpat med ogästvänliga vägförhållanden. Med inställda tåg och oframkomliga vägar i fokus har svenskar snabbt vänt sig mot inrikesflyget som ett möjligt alternativ för att undvika de utmaningar som det aktuella väderläget har medfört.

I och med det instabila vädret ser vi en markant ökning i efterfrågan på inrikesflyg, vilket indikerar att resenärer söker pålitliga och flexibla transportalternativ för att undvika oväntade störningar i trafiken, säger Vincent Goodbrand, PR- och Kommunikationsansvarig på Ticket.

Källa: Sökstatisik på resor inom sverige mellan 5 december – 4 januari.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ticket Privatresor är Nordens största privatresebyråkedja med en omsättning på ca 6,5 miljarder kr, som ägs av det privata investmentbolaget Braganza. Under varumärkena Ticket, Airngo och Charter erbjuder vi marknadens bästa utbud av resor från över 400 olika flygbolag, charterbolag, researrangörer, rederier, hotell och hyrbilsföretag. Verksamheten drivs idag genom 16 sajter i 10 länder tillsammans med ett 70-tal butiker i Sverige och Norge där online och butik samverkar under en omnikanal-strategi. Marknadsandelen uppgår till cirka 25 procent av alla privatresor sålda genom fysiska resebyråer och nätresebyråer i Sverige. Bolaget har ca 350 årsanställda.

Följ Ticket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ticket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye