Svenska Bangolfförbundet

Champions League finaler i Bangolf spelas i Sverige 2024!

Dela

Ännu en stor bangolftävling ska arrangeras i Sverige.

Knappt har VM i Uppsala avslutats med stora organisatoriska och sportsliga framgångar för svensk bangolf. Nu är det klart att Svenska Bangolfförbundet i samarbete med BGK Linjen kommer arrangera klubblagens Minigolf Champions League Final i Landskrona stad 2024.

Tävlingen kommer spelas mellan den 21 och 23 november på Puls arena.

-Det känns naturligtvis jätteroligt att vi så snart får chansen att arrangera ytterligare en stor bangolftävling i Sverige, säger förbundsordförande Mats Söderkvist.

-Vi gjorde ett fantastiskt arrangemang i samband med VM i Uppsala och nu får vi chansen att i Landskrona stad ta emot Europas absolut bästa klubblag för Minigolf Champions League Final.

CL logga
CL logga

Uttalande från BGK Linjen

Bangolfklubben Linjen har arrangörsvana av både nationella tävlingar och olika förbundsmästerskap sedan 20 år tillbaka, bl a var föreningen arrangörsklubb för bangolfens del vid SM-veckan 2018. Innan Champions League Finalen väntar också arrangörskapet av Svenska Cupen för klubblag i januari 2024.

- Vi är förstås väldigt glada för det förtroende som Europeiska Minigolfsportförbundet och Svenska Bangolfförbundet visar genom att förlägga evenemanget i Landskrona och med Bangolfklubben Linjen som lokal arrangörsklubb, säger Andreas Feuk, tf ordförande i föreningen. Det blir den största tävlingen vi arrangerat och det känns därför tryggt att vi gör det i samverkan mellan Europeiska förbundet, Svenska Bangolfförbundet och Landskrona stad. Champions League Finalen kommer samla ca 20 dam- och herrlag från olika europeiska nationer. Utöver själva tävlingen är det naturligtvis också kul att spelare och ledare får bo i och uppleva Landskrona som stad och destination under dessa tio dagar. Tävlingarna kommer att livestreamas och förhoppningsvis kommer det också bli bra förutsättningar för publik att följa tävlingen på plats i Puls arena, avslutar Andreas Feuk.

Uttalande från Landskrona stad
- Vi är väldigt glada och stolta att den mest välrenommerade europeiska tävlingen inom bangolfen kommer avgöras i Landskrona i november. Bangolf är en sport som många provat på och i Landskrona finns dessutom utmärkta möjligheter att utöva det såväl utomhus som i Puls arena där finalen kommer att avgöras, säger Thorsten Karlén, evenemangsansvarig i Landskrona stad.

 

Fakta

Fakta om Bangolfklubben Linjen

Föreningen bildades 1986 och driver idag verksamhet i arrenderade anläggningar; Puls arena med 2 x 18 banor och cafeteria, samt i Badhusparken med 18 banor och kiosk. Basen i verksamheten är ungdomsträning, klubbkvällar, utbildningar, veckotävlingar, nationella tävlingar, seriespel och olika arrangemang, d v s med aktiviteter och spontant öppethållande under ca 350 dagar om året. Föreningen består idag av ca 80 medlemmar, ca 15 ideella ledare/funktionärer och 2,25 anställda i caféverksamheten. Champions League finalen kommer spelas inomhus i Puls arena på både filtbanorna och europabanorna. https://www.facebook.com/bangolfklubbenlinjen

 

Fakta om Minigolf Champions League

Minigolf Champions League har spelats sedan 1966. 2024 års upplaga blir den 57:e i ordningen.

Sverige har stått som värd för MCLF två gånger tidigare. Senaste gången var 2007 i Eskilstuna.

Tävlingen är öppen för europiska klubblag. Varje nation har rätt att deltaga med ett herrlag och ett damlag. Det segrande klubblaget från året innan är automatiskt kvalificerad för nästkommande år.

Vilket betyder att vissa nationer får deltaga med två klubblag.

En svensk klubb som varit mycket framgångsrika på herrsidan de senaste 15 åren är Uppsala BGK som vunnit 12 gånger varav 10 i rad.  

Svenska herrlag har vunnit MCHL vid 14 tillfällen. Damlag vid 5 tillfällen. Där senaste gången var 2008 då Uppsala BGK vann.

Varje lag består av på herrsidan 7 spelare där 6 resultat räkas och på damsidan består varje lag av 4 spelare där 3 resultat räknas.

Tävlingen spelas över tre dagar där det lag som har lägsta resultatet efter 10 eller 11 serier vinner.

Nyckelord

Kontakter

Svenska Bangolfförbundet (Stefan Gillberg, 073-356 65 72, stefan.gillberg@bangolf.se)
Andreas Feuk, Bangolfklubben Linjen (070-631 74 98, andreas@linjen.nu)
Thorsten Karlén, Landskrona stad (0418-47 00 00, thorsten.karlen@landskrona.se)

Bilder

Europabanorna (EB)
Europabanorna (EB)
Ladda ned bild
Puls arena Landskrona
Puls arena Landskrona
Ladda ned bild

Länkar

Följ Svenska Bangolfförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Bangolfförbundet

Svenska Cupen 6-7/1- 2024 Bangolf i Världsklass!4.1.2024 09:51:16 CET | Pressmeddelande

Helgen 6-7 januari avgörs Svenska Cupen i Bangolf i Landskrona. De bästa klubblagen i Sverige gör upp om medaljerna och många av världens bästa spelare är på plats. Tävlingen spelas i Pulsen Arena på Europabanorna (EB). Tävlingen streamas på Bangolf-TV. Favoriter till gulden är Uppsala BGK eller Skoghall BGK men de utmanas av Tantogårdens BGK samt flera av Skånelagen. Även de bästa juniorerna är på plats.

Nytt VM-guld till sveriges herrlag i Bangolf, VM-silver till damerna!24.8.2023 07:40:46 CEST | Pressmeddelande

Det blev en rafflande finalstrid när Sveriges och Tysklands herrlag i den svåra precisionsidrotten Bangolf spelade i ledarboll i den avgörande sista rundan (tävlingen omfattar 6 x 18 hål under två dagar). Med överlägsen marginal höll Sveriges herrar för favorittrycket. VM-guld till det svenska herrlaget i bangolf. VM-silver till damernas lag - och i båda fallen bjöd Tyskland det starkaste motståndet. Nu väntar även kamp om individuella medaljer, mixed och match. Sverige siktar på fler VM-titlar!

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye