Sverige är värdnation för EM i Disco & Stage Dance 2024

Dela

Svenska Danssportförbundet kan glädjande meddela att Sverige återigen fått förtroendet av World DanceSport Federation (WDSF), att arrangera årets EM i Disco & Stage Dance. Mästerskapet äger rum på Arena Skövde den 13-14 april, i Skövde.

Värdskapet för EM 2024 kommer efter den framgångsrika tävlingen 2023, på Münchenbryggeriet i Stockholm. Årets evenemang har utökats till två dagar, för att kunna möta det stora intresset och antalet deltagare.

Judith Martinez Åkesson, förbundskapten för Team Sweden Disco & Stage Dance (Performing arts):

- Jag är naturligtvis väldigt glad för att Sverige och Svensk Danssport får arrangera årets EM. Efter förra årets succé, ser vi nu fram emot att erbjuda en tävlingshelg i världsklass. Arena Skövde är en idealisk arena för danssport, vilket vi upplevde under SM-veckan förra året. Vi arrangerade då SM i Disco, Hiphop, Tiodans, Slowdance och Modernt/Lyrical jazz på arenan.
    Landslagen i Disco respektive Stage Dance (Performing arts) har hittills haft en väldigt bra säsong och jag ser att alla dansarna är i en stark utvecklingsfas. I Disco har vi definitivt flertalet medaljchanser med tanke på mästerskapsmedaljerna 2023 (EM-guld, EM-silver, 3 EM-brons samt VM-silver). I Stage Dance har vi en bit kvar i den hårda konkurrensen. Jag tror på ett par finalplatser, vilket skulle vara enormt starkt av våra dansare och ett stort steg framåt från förra året.

Svenska Danssportförbundet är stolt över att presentera Next Skövde som officiell partner. Det betyder mycket för Svensk Danssport att värdstaden ser möjligheterna i danssporten och det kommande mästerskapet - en helg som förväntas dra stor publik till Skövde.

- Skövde ligger bra till geografiskt med goda kommunikationer och på plats kan vi erbjuda många fina boendealternativ och närheten till flertalet högt uppskattade evenemangsplatser. Det är därför också mycket glädjande att kunna välkomna Europamästerkapen i dans till Skövde Arena. Vi ser verkligen fram emot en härlig evenemangshelg tillsammans med Svensk Danssport, säger Katarina Blad på Next Skövde Destinationsutveckling AB.

Om EM Disco & Stage Dance 2024 
Om Next Skövde
Följ livesändningen på DansTV

Nyckelord

Kontakter

Följ Svenska Danssportförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Danssportförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye