VTI, Statens väg- och transportforskningsinstitut

Pressinbjudan: Ambulanssimulator

Dela

Välkomna på pressvisning av VTI:s nya ambulanssimulator! Media ges möjlighet att provåka simulatorn som erbjuder en unik forskningsmiljö för att efterlikna arbete och vård i en ambulans under utryckning.

Montering av ambulanssimulator.
Ambulanssimulatorn monteras på VTI i Linköping. Mikael Sönne/VTI

En krockskadad ambulans har sågats mitt itu och vårdutrymmet monterats i den stora Sim 3-simulatorn på VTI i Linköping. Den nya ambulanssimulatorn kommer att användas för att undersöka hur ambulanssjukvårdare och patienter påverkas under realistiska förhållanden i en ambulans vid färd.

I simulatorn kan en rad olika rörelser efterliknas, som svängar åt sidorna, inbromsningar och skakningar.

– Här kan vi testa både vanliga utryckningar och lite mer farliga situationer, men på ett helt säkert sätt. Det är stor skillnad på att arbeta och vårdas i en helt lugn miljö jämfört med i ett fordon som svänger och kränger, säger Björn Lidestam, senior forskare på VTI.

Visningen av ambulanssimulatorn är öppen för media och partners i projektet. Media ges möjlighet att intervjua forskarna bakom satsningen och berörda företag och andra intressenter. Deltagarna får också möjlighet att följa med i simulatorn under färd.

Begränsat antal platser. Varmt välkomna!

Plats: VTI, Olaus Magnus väg 35, Linköping (samling vid huvudentrén) 

Tid: Onsdag 24/1 kl 13.00

Anmälan: senast 22/1 till bjorn.lidestam@vti.se

Frågor: Björn Lidestam (ambulanssimulatorn) eller Mikael Sönne (pressvisningen)

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Montering av ambulanssimulator.
Ambulanssimulatorn monteras på VTI i Linköping.
Ladda ned bild

VTI, Statens väg- och transportforskningsinstitut, är ett oberoende och internationellt framstående forskningsinstitut inom transportsektorn. Vår huvuduppgift är att bedriva forskning och utveckling kring infrastruktur, trafik och transporter. Vi arbetar för att kunskapen om transportsektorn kontinuerligt ska förbättras och är på så sätt med och bidrar till att uppnå Sveriges transportpolitiska mål. VTI har kontor i Linköping, Stockholm, Göteborg och Lund.

Följ VTI, Statens väg- och transportforskningsinstitut

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från VTI, Statens väg- och transportforskningsinstitut

Cykling och ledarskap i fokus på Forum Vätternrundan 202410.4.2024 09:47:11 CEST | Pressmeddelande

Förra årets Forum Vätternrundan, som lanserades i samband med Vätternrundans Cykelvecka, blev en milstolpe för att lyfta cykelns betydelse i samhället. Den 14 juni är det återigen dags att samla branschexperter, forskare, politiker, folkhälsovetare, visionärer och cykelentusiaster till en dag av diskussioner och föreläsningar. I spetsen för årets program står Ari Riabacke, besluts- och ledarskapsexpert inom näringslivet.

Forskare: ”Utspridda skolstartstider kan göra kollektivtrafiken billigare”8.2.2024 07:00:00 CET | Pressmeddelande

Ny forskning visar att utspridda skolstartstider kan minska rusningstrafiken och kostnaderna för kollektivtrafiken. En senarelagd skolstart för tonåringar har även gynnsamma effekter för hälsa och skolprestationer. I en nypublicerad forskningsrapport ger forskarna rekommendationer för ett lyckat införande. Rapporten har tagits fram inom K2, Nationellt kunskapscentrum för kollektivtrafik, av forskare från Linköpings universitet, VTI och Lunds universitet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye