Bookmark Förlag

Parasiten av Sofie Sarenbrant är årets mest lyssnade bok

Dela

Parasiten av Sofie Sarenbrant är den mest lyssnade boken när streamingtjänsterna sammanfattar bokåret 2023. Ljudboken är inläst av Katarina Ewerlöf.

Foto: Magnus Ragnvid
Foto: Magnus Ragnvid

Parasiten, som släpptes den 23 maj, skildrar Sofie Sarenbrant det omdebatterade ämnet skakvåld. På sitt karakteristiska sätt riktar hon fokus mot teman som hämndbegär, såriga syskonrelationer och en familjetragedi med katastrofala konsekvenser. Vem står på din sida när livet slås i spillror?

”Vilka fantastiska nyheter att Parasiten blev årets mest lyssnade bok”, säger Sofie Sarenbrant. ”Jag är överväldigad över all den fina respons som Parasiten har fått. Tusen tack till er alla som lyssnat och till Katarina Ewerlöf som har läst in boken.”

Parasiten är den elfte delen i serien om kriminalinspektör Emma Sköld och ljudboken är inläst av skådespelaren Katarina Ewerlöf. När bokåret 2023 summeras ligger Parasiten etta på Storytels, Nextorys och Bokus Plays årstopplistor, samt tvåa på BookBeats sammanställning.

”Sofie Sarenbrant har en unik förmåga att väva samman engagerande livsöden med trovärdiga polisutredningar”, säger Claes Ericson, förlagschef på Bookmark Förlag. ”I Parasiten har hon dessutom hittat ett aktuellt ämne som verkligen berör ljudbokslyssnarna.”

SOFIE SARENBRANT debuterade 2010 och vann det prestigefulla priset Årets deckarförfattare 2019, 2020 och 2022. Den fängslande och samhällsaktuella serien om kriminalinspektör Emma Sköld har rönt stora framgångar. Böckerna har sålt i över fem miljoner exemplar i 17 länder. Parasiten blev utnämnd till Årets deckare 2023.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Magnus Ragnvid
Foto: Magnus Ragnvid
Ladda ned bild
Uppläsare: Katarina Ewerlöf, Omslag: Sporrong & JK Morris
Uppläsare: Katarina Ewerlöf, Omslag: Sporrong & JK Morris
Ladda ned bild

Länkar

Om oss

Med hängivenhet till våra författare och engagemang för varje titel har Bookmark Förlag etablerat sig som ett av Sveriges ledande bokförlag. Vår ambition är att ge ut verkligt starka och unika titlar inom allt från skön- och facklitteratur till barnböcker.

Följ Bookmark Förlag

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bookmark Förlag

Lauren Groff följer upp Matrix med modern Robinson Crusoe24.4.2024 13:56:29 CEST | Pressmeddelande

I dag släpps Den vilda flykten på svenska. Boken utspelar sig under tidigt 1600-tal och är en fristående fortsättning på medeltidsskildringen Matrix. Författaren Lauren Groff har utnämnts till en av de bästa författarna i sin generation, tilldelats över ett tjugotal prestigefyllda priser och i år listats som en av de 100 mest inflytelserika personerna i världen. Hennes nya bok är en poetisk äventyrshistoria med många kommentarer till vår samtid.

Ny bladvändare av Tiktok-fenomenet Taylor Jenkins Reid18.4.2024 10:17:14 CEST | Pressmeddelande

Idag släpps Carrie Soto är tillbaka av Taylor Jenkins Reid på svenska. Det är den fjärde boken i samma värld som inleddes med Evelyn Hugos sju äkta män. New York Times-bästsäljaren som utnämnts till en av årets bästa böcker av flera amerikanska källor är en spännande och underhållande hyllning till starka och ambitiösa kvinnor, samtidigt som den gör upp med orättvisor inom sportvärlden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye