Bookmark Förlag

Succéförfattaren Laura Dave är tillbaka med världssläpp

Dela

Den hyllade författaren till succén Det sista han sa är tillbaka med en ny drabbande spänningsroman om komplexa familjerelationer, lojalitet och pengars korrumperande makt.

Foto: Katherine Eskovitz
Foto: Katherine Eskovitz

Natten vi förlorade honom släpps i september – samtidigt i både USA och Sverige – och kommer även att bli tv-serie på Netflix. Laura Daves senaste bok Det sista han sa hyllades av läsare och kritiker, och hamnade på de svenska försäljningstopplistorna. Även den blev en framgångsrik tv-serie.  

Om Natten vi förlorade honom:
När Liam Noone dör, till synes i en tragisk olycka, lämnar han ett världsomspännande hotellimperium och flera familjer efter sig. Nora, dottern från hans första äktenskap, har tappat kontakten med sin far men när hennes halvbror söker upp henne med chockerande misstankar dras hon motvilligt in i fallet och därmed också en värld hon sökt sig bort ifrån. 

I takt med att de omaka syskonen rör sig närmare svaret på vad som hände den där natten på klipporna, finner de att händelser begravda i det förflutna kan komma att förändra deras framtid för alltid.  

”Laura Dave har fått en hängiven läsarskara med sina böcker som fokuserar lika mycket på spänning som på relationer och bakomliggande psykologiska drivkrafter. Natten vi förlorade honom är ett fängslande familjedrama som manar till eftertanke”, säger förläggare Stephanie Demmler.

Laura Dave är en New York Times-bästsäljande författare med böcker utgivna i trettioåtta länder. Hon slog igenom i Sverige med Det sista han sa, som länge var listetta i USA och lyftes fram av Reese Witherspoons bokklubb. Det sista han sa vann Goodreads Choice Awards för bästa thriller år 2021, och har blivit tv-serie på Apple TV+ med Jennifer Garner i huvudrollen.   

För översättning till svenska står Ylva Stålmarck. Ljudboken till Natten vi förlorade honom släpps 1 november, i inläsning av Lo Kauppi.

För mer information och intervjuförfrågningar, kontakta gärna:  

Stephanie Demmler, förläggare Bookmark förlag: stephanie.demmler@bookmarkforlag.se eller 073 951 09 05 

För recensionsexemplar, kontakta gärna:  

Saga Almberg Lindholm, redaktör Bookmark förlag: saga.lindholm@bookmarkforlag.se eller 070 311 15 32 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Katherine Eskovitz
Foto: Katherine Eskovitz
Ladda ned bild
Omslag efter original, typografi av Michael Ceken
Omslag efter original, typografi av Michael Ceken
Ladda ned bild

Länkar

Om oss

Med hängivenhet till våra författare och engagemang för varje titel har Bookmark Förlag etablerat sig som ett av Sveriges ledande bokförlag. Vår ambition är att ge ut verkligt starka och unika titlar inom allt från skön- och facklitteratur till barnböcker.

Följ Bookmark Förlag

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bookmark Förlag

Ny roman om Karin Larsson – om konstnärskapet och att överge sin dröm10.6.2024 10:20:26 CEST | Pressmeddelande

Verksam i förra sekelskiftets Sverige var Karin Larsson, tidigare Bergöö, en mycket lovande konstnär. Idag anses hon vara en av våra mest kreativa ikoner. I romanen Jag: En roman om Karin Larsson skildrar författaren Ulrika Ewerman hennes liv från år 1882. Vi får följa hennes konstnärskap från då hon träffar Carl Larsson fram tills att de gifter sig, med ett kortare nedslag i deras liv längre fram i äktenskapet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye