Sefina Pantbank

Fler pantsätter för att få vardagsekonomin att gå ihop

Dela

Många svenska hushåll brottas med en ny ekonomisk verklighet. Förra året ställdes många inför påtagliga utmaningar, med stigande räntor, ökad inflation och högre matpriser. Hos Sefina Pantbank märktes detta tydligt, med en 12-procentig ökning av nya kunder som under året sökte snabba lösningar för att täcka sina utgifter och akuta kostnader. 

Sefina Pantbank i Skärholmen
Sefina Pantbank i Skärholmen

Under 2023 var det många nya kunder som hittade till Sefina Pantbank för att få vardagsekonomin att gå ihop. Antalet nya kunder ökade med 12 procent, samtidigt som den totala belåningen ökade med lika mycket. Något som sticker ut från 2023 är även att ökningen var stabil under året, jämfört med tidigare år som haft många toppar och dalar. 

- Det har varit ett tufft år för många, och troligtvis kommer även 2024 vara en utmaning ekonomiskt för de svenska hushållen. En återkommande trend vi brukar se i början av året är också det så kallade “fattigjanuari”, när många har det extra tufft efter alla utgifter under jul och nyår, säger Annette Karlberg, VD för Sefina Pantbank. 

Störst förändring syns utanför storstadsområdena, framförallt i Lund, Norrköping, Jönköping, Borås och Gävle. Utlåningen har ökat mest i Borås och Norrköping som båda ökat med 31 procent jämfört med året innan. När det kommer till antalet nya lånekunder har det ökat mest i Helsingborg, även det med 31 procent.  

- Vi märker att många kommer till oss för att få hjälp med oförutsedda kostnader, som dyra tandläkarbesök eller saker i hemmet som gått sönder. Jag tror att många har insett hur små marginaler de faktiskt har när det kommer till oväntade utgifter. Vi på Sefina Pantbank kommer att fortsätta vara en stabil och pålitlig resurs för dem som behöver snabba och flexibla ekonomiska lösningar utan att hamna i skuldfällan, avslutar Annette. 

Om pantlån: 

Lånen utgör korta brygglån vilka används för att betala räkningar och andra omedelbara behov. Vanligtvis återbetalas lånen inom tre månader, och låntagarna lånar endast det belopp de behöver. Sefina Pantbank strävar efter att erbjuda snabba och flexibla ekonomiska lösningar utan att placera låntagarna i en skuldfälla. Genom att fokusera på korta brygglån möjliggör Sefina Pantbank effektiv hantering av oväntade kostnader och akuta utgifter för sina kunder.  

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Sefina Pantbank i Skärholmen
Sefina Pantbank i Skärholmen
Ladda ned bild
Annette Karlberg
Annette Karlberg
Ladda ned bild

Om Sefina Pantbank

Sefina Pantbank grundades 1884 och är Nordens största pantbank. Sefina står för ”Secure Finance”, vilket betyder säkra tillgångar. Affärsidén bygger på att låna ut pengar mot säkerhet, så kallade pantlån. Sefina Pantbank har över 100 medarbetare på tjugo kontor runtom i Sverige med huvudkontor i Stockholm. För mer information, besök www.sefina.se  

Följ Sefina Pantbank

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sefina Pantbank

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye