Bookmark Förlag

Bookmark Förlag får ny strategisk delägare

Dela

Bookmark får nu en ny delägare genom investeringsbolaget Co_Made. Investeringen görs med ambitionen att möjliggöra samarbeten kring att skapa och tillgängliggöra innehåll i flera format.

”Det här känns otroligt spännande”, säger Bookmarks förlagschef Claes Ericson om den nya delägaren. ”Jag tror att Bookmark kommer att ha stor nytta av hur Co_Made arbetar på ett progressivt och innovativt sätt. Jag ser personligen mycket fram emot att arbeta vidare med de strategiska projekt som vi redan har identifierat, för att få Bookmark att växa och utvecklas på bästa sätt.”

Co_Made, ett bolag som äger olika verksamheter inom medieproduktion och -distribution, intresserade sig under 2023 för Bookmark som kreatör av starka berättelser. Intresset var ömsesidigt och diskussioner om visionen att skapa och nå ut med unikt innehåll resulterade i ett strategiskt delägarskap.

”Detta är en nyckelinvestering för oss”, säger Edward Lindqvist, Head of Investments på Co_Made. ”Bookmark har haft en fantastisk fingertoppskänsla i att skapa ikoniska titlar, såväl kommersiella som litterära. Där finns en kunskap och ett arbetssätt som vi vill se mer av. Vi ser stor potential att gemensamt utforska möjligheter till multimediala expansioner där det finns intresse.”

I samband med diskussionerna med Co_Made beslutade Fredrik Gustafsson, medgrundare i Bookmark, att tidpunkten var rätt för honom att rikta sitt engagemang till andra verksamheter, och har sålt sitt innehav genom transaktionen.

”Bookmark är en skimrande diamant”, säger Fredrik Gustafsson. ”Dessa tolv år har varit en fantastisk resa, och jag är väldigt stolt över att se vad förlaget har utvecklats till och är samtidigt tacksam över att ha fått vara delaktig i att skapa de här framgångarna. Jag önskar hela teamet fortsatt lycka till och ser framför allt fram emot att fortsätta arbetet som ordförande i förlaget.”

Efter transaktionen har Bookmark Förlag fyra delägare. Förutom Claes Ericson (som samtidigt förvärvar aktier som ger en majoritetsandel) och Co_Made, är 41:an Invest fortsatt delägare tillsammans med förlagets litterära chef Ebba Barrett Bandh. Fredrik Gustafsson fortsätter arbeta som ordförande i förlagets styrelse.

För mer information vänligen kontakta: 

Claes Ericson, Bookmark Förlag, email: claes.ericson@bookmarkforlag.se, telefon: 0721 666 933

Edward Lindqvist, Co_Made, email: edward@co-made.se

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om oss

Med hängivenhet till våra författare och engagemang för varje titel har Bookmark Förlag etablerat sig som ett av Sveriges ledande bokförlag. Vår ambition är att ge ut verkligt starka och unika titlar inom allt från skön- och facklitteratur till barnböcker.

Följ Bookmark Förlag

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bookmark Förlag

Lauren Groff följer upp Matrix med modern Robinson Crusoe24.4.2024 13:56:29 CEST | Pressmeddelande

I dag släpps Den vilda flykten på svenska. Boken utspelar sig under tidigt 1600-tal och är en fristående fortsättning på medeltidsskildringen Matrix. Författaren Lauren Groff har utnämnts till en av de bästa författarna i sin generation, tilldelats över ett tjugotal prestigefyllda priser och i år listats som en av de 100 mest inflytelserika personerna i världen. Hennes nya bok är en poetisk äventyrshistoria med många kommentarer till vår samtid.

Ny bladvändare av Tiktok-fenomenet Taylor Jenkins Reid18.4.2024 10:17:14 CEST | Pressmeddelande

Idag släpps Carrie Soto är tillbaka av Taylor Jenkins Reid på svenska. Det är den fjärde boken i samma värld som inleddes med Evelyn Hugos sju äkta män. New York Times-bästsäljaren som utnämnts till en av årets bästa böcker av flera amerikanska källor är en spännande och underhållande hyllning till starka och ambitiösa kvinnor, samtidigt som den gör upp med orättvisor inom sportvärlden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye